Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Islahiyede 3 bin kişiye etli pilav dağıtıldı


GAZİANTEP (A.A) - Islahiye ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında vatandaşlara etli pilav dağıtıldı.
     İlçe Müftülüğü ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla İslahiye Merkez Dervişiye Camisinde üç bin kişiye etli pilav ikramı yapıldı.
     Müftü Osman Şekerci, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla pilav ikramını geleneksel hale getirdiklerini söyledi.
     İlçedeki etkinlikler kapsamında ayrıca Islahiye Devlet Hastanesi işbirliğinde Hükümet Konağı önüne kurulan çadırda iki gün boyunca yüz elli kişinin kan şekeri ölçüldü.
    
     -Arabanda Kutlu Doğum Haftası
    
     Araban ilçesinde Kutlu Doğum Haftası kapsamında proram düzenlendi.
     Müftülük tarafından Araban Kaymakamlığı Konferans ve Sergi Salonunda düzenlenen etkinlikte katılımcılara gül, İslam ilmihali ve kitapcıklar dağıtıldı.
     Kuran-ı Kerim okunan programda mehter takımı gösterisi ve tasavvuf müziği konseri ve sema gösterisi sunuldu. Etkinlikte Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. İdris Şengül, "Hz. Peygamber ve insan onuru" konulu konferans verdi.
     Programa Yavuzeli Kaymakamı ve Araban Kaymakam Vekili Serhat Karabektaş, Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, Elif Belde Belediye Başkanı İbrahim Çobanoğlu, Araban İlçe Emniyet Amir Vekili Komiser Yardımcısı Mehmet Turgud, Araban Müftüsü Ahmet Sevinç, Yavuzeli Müftüsü Hasan Sarı, kanaat önderi Latif Şahin ile vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Zekeriye Şimşek - Mahmut Bazlama
     Yayıncı: Ömer Fansa
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER