Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Anaokulu ve Kreş öğrencileri atık malzemelerden defile yaptı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Anaokulu ve Kreş öğrencileri atık malzemelerden yaptıkları kıyafetlerle defile yaptı.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 4ünsü düzenlenen "Çocuk Festivali" kapsamında, M1 Tepede gerçekleştirilen programda 4,6,7 ve 11 yaş grubundaki 397 öğrenci, yıl boyunca yaptıkları resim, mozaik ürünler, el işleri ile geri dönüşebilen atık malzemelerinden yaptıkları kıyafet ve oyuncakları sergiledi.
     Pet şişelerden oturma grubu, eski gazetelerden masa ve sandalye yapan öğenciler, pet şişelerin kapaklarından yaptıkları kostümlerle defile sundu.
     23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programına katılmak üzere Büyükşehir Belediyesinin davetlisi olarak Sırbistanın Çetinje şehrinden gelen halkoyunları ekibi de programda kısa bir gösteri sundu.
     Kreş Müdürü Sibel Çukadar, çocukların el emeği göz nuru ürünlerini ana ve ara sergilerde paylaştıklarını belirtti.
     Çukadar, bu seneki serginin ana temasının çevre olduğunu, bunun için de çocukların hazırladıkları binlerce çalışma arasında en önemlilerini geri dönüşüm malzemelerinden yapılan ürünlerin oluşturduğunu kaydetti.
     Sergi 24 Nisana kadar açık kalacak.
    
     -Şahinbey Belediye Gençlikspor, Birecik Belediyesporu 3-0 mağlup etti-
    
     Türkiye Futbol Federasyonu BAL Ligi 4. Grupta mücadele eden Şahinbey Belediye Gençlikspor, kendi evinde Birecik Belediyespou 3-0 yendi.
     Şahinbey Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Gazikent Semt sahasında oynanan maçı Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Mehmet Demirbaş, kulüp yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda taraftar izledi.
     Şahinbey takımının gollerini Soner Durmaz, Eyüp Culha ve Tarık Kuzudişli kaydetti.
     Demirbaş, futbolcuları ve emeği geçenleri kutladı.
    
     -Özel Sanko Okullarında 23 Nisan kutlamaları-
    
     Özel Sanko İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle oyun ve gösteri sundu.
     Sankodan yapılan açıklamaya göre, Abdulkadir Konukoğlu Spor ve Kültür Merkezinde yapılan tören ve kutlamalarda öğrenciler yıl içinde öğrendikleri figürlerden oluşan jimnastik gösterisi ve ortaokul orkestrası dinletisi gerçekleştirdi. Etkinliğe Karabağdan misafir öğrenciler de katıldı.
     Özel Sanko İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Handan Şahintaş, Atatürkün, Cumhuriyetin geleceğini gençlere ve yarının çocuklarına emanet edecek kadar onlara güvendiğini, bu günü bayram olarak ilan ettiğini vurguladı.
    
     -Oğuzeli Belediye Başkanı Öztekin, koltuğunu çocuklara bıraktı-
    
     Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde koltuğunu temsili olarak kısa süreliğine bir öğrenciye teslim etti.
     Oğuzeli Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Oğuzeli Yeşildere İlköğretim öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde Belediye Başkanı Öztekini makamında ziyaret etti.
     Başkanlık makamına oturan öğrenci Döne Güneş, isteklerini belirtti, başkan olması halinde yapacaklarını anlattı. Öztekin de imkanlar dahilinde istekleri yerine getireceklerini bildirdi.
     Öztekin, şunları kaydetti:
     "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlarken, çocuklarımızın geleceğin idarecileri olarak ne kadar büyük önem taşıdığını bir kez daha anımsıyoruz. Çocukların yeteneklerinin geliştirilmesi, sorunlarına çözüm bulunabilmesi, umutlarının canlı tutulabilmesi ve geleceğine yön verecek güçte bireyler olarak, toplumsal yaşamda yer alabilmeleri konusunda Oğuzeli Belediyesi olarak her zaman elimizden geleni yapacağız. Bu vesileyle tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını yürekten kutluyor, gelecekte başarılar diliyorum."
     Öztekin, kendisini ziyaret eden ilköğretim öğrencilerine kol saati hediye etti.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Ömer Fansa
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER