Gaziantep Kent Konseyi veri toplama ön

Gaziantep Kent Konseyi veri toplama ön çalışma toplantısı yaptı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte, Kent Konseylerinin güçlendirilmesi amacıyla, stratejik planlama ve bütçe tartışmalarına yönelik veri toplama ön çalışma toplantısı yapıldı.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, toplantıda 6 pilot kentte yapılmış uygulama çalıştaylarından örnekler, sosyo-ekonomik ve tematik haritalama ile bütünleşik vatandaş karnesi araştırmasının mart-nisan aylarına kadar yapılabilirliği konuları konuşuldu.
     Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici, Bahriye Üçok Çalıştay Salonunda yapılan toplantıda, Türkiyede 2003 yılından bu yana yerel yönetim alanında önemli reform adımları atıldığını belirtti.
     Stratejik Yerel Yönetişim Projesinden bahseden Binici, Stratejik Yerel Yönetişim Projesi, yerel yönetimlerin ve kent konseylerinin kapasitelerinin geliştirilmesini sağlamıştır. Bu planlar doğrultusunda da yerel hizmetlerin daha etkin ve verimli sağlanması, yerel yönetimlerde hesap verebilirliğin arttırılması amaçlanmaktadır değerlendirmesinde bulundu.
     Toplantıya, Gaziantep Valiliği ve Kent Konseyi, İl Sağlık Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü temsilcileri, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, ilçe belediyelerinin strateji geliştirme birim yöneticileri ve Kalkınma Ajansı temsilcileri katıldı.
    
     Muhabir: Kaan Bozdoğan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantep Kent Konseyi veri toplama ön Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER