Gaziantep merkezli 3 ilde suç örgütü

Gaziantep merkezli 3 ilde suç örgütü operasyonu -Silah ve mühimmat kaçakçılığı yaptıkları ve piyasaya sahte para sürmeye hazırlandıkları iddia edilen 9 kişi gözaltına alındı -Zanlılardan polis memuru H.Knın suç örgütünün lideri old


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep merkezli 3 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, silah ve mühimmat kaçakçılığı yaptıkları ve piyasaya sahte para sürmeye hazırlandıkları iddia edilen 9 kişi gözaltına alındı.
     Alınan bilgilere göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, silah ve mühimmat kaçakçılığı yapıkları ve piyasaya sahte para sürmeye hazırlandıkları iddia edilen bir grubu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ve koordinesinde takibe aldı. 3 aylık planlı çalışma sonucunda Gaziantep, İstanbul ve Kiliste belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.
     Operasyonda suç örgütü lideri olduğu öne sürülen Gaziantepte görevli polis memuru H.K. ile aralarında özel güvenlik görevlisi bir kadın, Suriye uyruklu bir kişi olmak üzere toplam 9 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada ise 8 adet ruhsatsız tabanca, 3 bin 340 adet tabanca mermisi, piyasaya sürmek üzere hazırlanan 5 bin 765 adet 1000lik Suriye lirası, 6 adet 100 TL, 205 kilogram kaçak çay ve sahte para basımında kullanılan beyaz kağıt ele geçirildi.
     Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
     Bu arada İstanbuldaki iki matbaada basıldığı tespit edilen sahte paraların Suriyeli sığınmacıların barındığı kamplarda piyasaya sürülmesinin planlandığı öğrenildi.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Gaziantep merkezli 3 ilde suç örgütü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER