Gaziantep yemekleri Samanyolu TVde tanıtıldı

Gaziantep yemekleri Samanyolu TVde tanıtıldı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (GAMEK) eğitmen ve kursiyerleri, Samanyolu TVnin İftar Zamanı programının Gaziantepteki çekimlerine katılarak kentin yemeklerini tanıttı.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, GAMEK kursiyerleriyle sohbet eden program sunucusu Turgay Başyayla, Gaziantep yemeklerinin yapılışını canlı olarak izleyicilerine aktardı.
     Sunguroğlu Lisesi Mezunları (SUNDER) dernek binasının bahçesinde çekilen programda, kentin geniş yemek kültürünü vurgulayan GAMEK Aşcılık Okulu kursiyerleri, 252 çeşit Antep yemeği içerisinden bir kaç tanesini uygulamalı olarak tanıttı.
     Kursiyerler, iftarda yuvalama, patlıcan kebabı, soğan kebabı, lahmacun, katmer, Ali nazik, ekşili ufak köfte, doğrama ve alaca çorba başta olmak üzere Gaziantep mutfağının lezzet değerlerinden bazılarını hazırladı.
     Burada konuşan GAMEK Genel Koordinatörü Ramazan Dündar, 2006 yılından bu yana 70 bin kişiye eğitim verdiklerini belirterek, GAMEKte 52 branşta ücretsiz eğitimlerin devam ettiğini ifade etti. Dündar, Gaziantepin lezzet değerlerini tanıtmak gibi önemli bir görevi üstleniyoruz dedi.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek / Adem Yılmaz
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Gaziantep yemekleri Samanyolu TVde tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER