Gaziler ve Şıhcan Caddesi, açık alışveriş

Gaziler ve Şıhcan Caddesi, açık alışveriş merkezleri haline geliyor


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin, Gaziler, Şıhcan ve Mütercim Asım Caddesinin kentin yeni açık alışveriş merkezi olması için 22 milyon TL bütçeyle yenileme çalışması başlattığı bildirildi.
     Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, bölge esnafıyla yapılan uzun pazarlığın ardından sokak ve cadde yenileme çalışmalarına başlandı.
     Belediye Başkanı Asım Güzelbey, alışverişin kalbinin bu bölgeler olduğunu belirterek Buranın müşterisi ve alışverişi ayrı, buranın esnafını alışveriş merkezlerine götüremezsiniz. Alışveriş merkezindeki esnafı da buraya getiremezsiniz dedi.
     Konusu geçen caddelerdeki müşterilerin genellikle kent dışından gelecek insanlardan oluşacağını belirten Güzelbey, Şanlıurfa, Adıyaman, Kilis, Kahramanmaraş ve ilçelerden gelecek insanların Gaziler, Şıhcan, Mütercim Asım caddelerinde alışverişlerini gönül rahatlığıyla yapacağını ifade etti.
     Üç caddede yapılan çalışmaların esnafa önemli kazanımlar sağlayacağını dile getiren Güzelbey, şunları kaydetti:
     Bölge esnafı artık müşteri kaybediyordu, bizde hem bölgede bütünlük hemde esnafımız müşteri kaybetmesin diye bir proje hazırladık ve bu proje ödül alacak bir proje oldu. Dükkanların hepsini tek tipe boyadık, üzerlerindeki fazlalıkları yıktık ve üzerlerini tentelerle kapattık. Dükkanların kepenklerini kumandayla açılır kapanır yaptık. Tabelaların hepsini tek tip hale getirdik. Gaziler Caddesinin devamındaki Balıklı Parkını da yeniledik ve burayı meydan yaptık. Balıklıya gelen otobüsler eski adliye binasının bitiminden dönüp gidecekler. Dolayısıyla burası da bir meydan olacak. Çünkü kentler meydanlarıyla anılıyor. Biz de Gaziantepin meydanının çok olmasını istiyoruz.
    
     Muhabir: Zafer Fatih Beyaz
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziler ve Şıhcan Caddesi, açık alışveriş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER