Gaziosmanpaşadaki silahlı saldırı

Gaziosmanpaşadaki silahlı saldırı -Saldırgan N.Anın KTÜ Bilgisayar Programcılığı Bölümünden 2007de kaydının silindiği öğrenildi -Üsküdar Üniversitesi Şiddet ve Suçla Mücadele ve Uygulama Merkezi Müdürü Solak: Suça karışmış


TRABZON (A.A) - İstanbul Gaziosmanpaşada polis memuru Mücahit Daştanı şehit eden ve 2 vatandaşı yaralayan N.Anın, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Bilgisayar Programcılığı bölümünden 2007 yılında kaydının silindiği öğrenildi.
     F tipi cezaevlerinde yaşanan olayları protesto etmek amacıyla TAYAD adına Trabzonda bildiri dağıtan N.A ve arkadaşları, vatandaşların tepkisi üzerine Uzun Sokaktaki bir iş merkezine sığınmıştı. N.A. ve arkadaşları, burada toplanan kalabalıktan polis ekiplerince zırhlı araca bindirilerek kurtarılmıştı.
     Bir süre sonra N.Anın da aralarında bulunduğu grup Atatürk Alanında basın açıklaması yapmak isteyince bazı kişilerin tepkisiyle karşılaşmış, çıkan arbedede gruptakileri polis olay yerinden uzaklaştırmış ve gözaltına almıştı. N.A. ve arkadaşları, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmış, bir süre sonra da serbest bırakılmıştı.
     Bu olaylardan sonra yine N.A, ölüm orucunda ölen iki kız kardeşin mezarını ziyaret için 10 kişilik grup ile Rizeye gitmiş, gruptakiler Rize Belediyesi önünde basın açıklaması yapmak isteyince vatandaşların tepkisiyle karşılaşmıştı. Bu dönemde N.A, Trabzon ve Rizede protesto eylemlerinin dışında Erzurum ve Ankarada da çeşitli gösterilere katılmıştı.
     Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Trabzon Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Teknolojileri ve Programlama Bölümünü 2004de kazanan N.Anın, öğrenim harcını yatırmadığı gerekçesiyle 2007 yılında kaydının silindiği öğrenildi.
    
     -Suça meyilli genç ve çocuklar üzerinde ciddi çalışmalar yapılması lazım-
    
     Üsküdar Üniversitesi Şiddet ve Suçla Mücadele ve Uygulama Merkezi Müdürü Adem Solak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, araştırmalara göre, çocukken ya da gençken suça bulaşanların büyük kısmının yeniden suç işlediğini belirtti.
     Suç işleyen çocuk ya da gencin ister dışarda kalsın, ister cezaevine girsin bir şekilde diğer suçlularla bağlantılarını sürdürdüğünü vurgulayarak Solak, şunları kaydetti:
     Bu da suçun bir şekilde içinde olan kişinin yeni suçlar işlemeye meyilli olduğunu gösteriyor. Bunun da en iyi planladığı yer cezaevleridir. Cezaevlerinde mahkumlar arasında çok değişik ilişkiler, bağlantılar vardır. Bu bağlantılar dışarda da devam eder. Bu çeşit kişilerin izlenmesi ve yeniden topluma kazandırılması noktasında sıkıntı yaşıyoruz. Suça karışmış kişi bir şekilde toplumla bağlantılarını koparıyor ve çevresine düşmanca yaklaşımlar sergiliyor. Bu tür genç ve çocuklar üzerinde ciddi çalışmalar yapılması lazım. Bunun içinde kurumlarda yeterince sosyologların olması, yeterli sosyal psikologların, sosyal hizmet uzmanlarının olması gerekir.
    
     Muhabir: Zafer Sel
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Gaziosmanpaşadaki silahlı saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER