Gecekondu yıkımındaki olaylarda kameramanın yaralanması

Gecekondu yıkımındaki olaylarda kameramanın yaralanması -Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Sertel, Cihan Haber Ajansı ekibine yapılan saldırıyı kınadı


İZMİR (A.A) - Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atilla Sertel, Ankara Dikmende yıkım ekibi ile mahalleli arasında çıkan olaylarda Cihan Haber Ajansı ekibine yapılan saldırıyı kınadı.
     Sertel, yaptığı yazılı açıklamada yıkım ekibi ile mahalleli arasında çıkan tartışmada gazetecilere yapılan saldırıyı kınadığını belirterek gazetecilere yönelik fiziki ve sözlü saldırının son olması temennisinde bulundu.
     Sertel açıklamada şu ifadelere yer verdi:
     Ankara Dikmende gerçekleştirilen yıkımı haberleştirmek amacıyla orada bulunan, görevi başındaki meslektaşlarımıza yapılan saldırıyı kınıyorum. Kamuoyunun haber alma hakkı için görev yapan gazeteciler, ne yazık ki hemen her kesim tarafından ilk hedef olarak seçiliyor. Gün geçmiyor ki meslektaşlarımıza yönelik, fiziki veya sözlü bir saldırıyla karşılaşmayalım. Bu saldırı gazetecilere yönelik ilk saldırı değildi ama temennimiz odur ki; son olsun. Dün meydana gelen olayda silahla yaralan Cihan Haber Ajansı kameramanı Bilal Oflaza ve darp edilen muhabir Ebubekir Atmacaya geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, saldırıya karışanların gerekli cezaya çarptırılmasını istediğimizi vurguluyoruz.
    
     Muhabir: Hüseyin Bağış
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Gecekondu yıkımındaki olaylarda kameramanın yaralanması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER