Gediz Üniversitesinden Panamada Türkçe eğitimi

Gediz Üniversitesinden Panamada Türkçe eğitimi


İZMİR (A.A) - Gediz Üniversitesinin Panama Üniversitesi bünyesinde Anadolu Dil ve Kültür Merkezi açtığı kaydedildi.
     Gediz Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, bir süre önce İzmire gelen Panama Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gustavo Garcia De Paredes, öğrencilerine Türkçe öğretebilmek için Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevikle anlaşma imzaladı.
     Bu doğrultuda Panama Üniversitesinde Anadolu Dil ve Kültür Merkezinin kuruldu. Merkezin açılışı İzmir Vali Yardımcısı Zülkif Dağlı, Türkiyenin Panama Fahri Konsolosu Fernando Porras, Panama Fahri Konsolosu Hatice Güleç ve Gediz Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Zülfikar Bayraktarın katıldığı törenle yapıldı.
     Rektör Paredes, yaptığı açıklamada, en büyük hayalinin öğrencilerinin Türkçe konuştuğunu görmek olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     Türkiyeye duyduğum sevgiyi her fırsatta paylaştığım Panama gençliğinin mutlaka Türkçe öğrenmesini, Türk halkıyla yakın ilişkiler içinde olmasını istiyordum. Hayalim gerçekleşeceği için çok mutluyum. Eminim ki Türkiye ile Panama arasındaki mesafe aşılacak, ülkemde bir ilk olan bu merkez sayesinde 2 toplum ve ülke birbirine yaklaşacak. Asya ile Avrupa arasında köprü olan, kıtaları birleştiren Türkiye ve okyanusları buluşturan Panama, birlikte daha güzel işler yapacaktır. Biz önemli bir adım attık, gerisi mutlaka gelecektir.
     Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik de Panamanın en eski ve köklü üniversitesinde Türkçe öğretmenin onurunu yaşadıklarını Panamada Türkçe konuşan gençliğin yetişmesinin, Türkiye açısından büyük kazanç olacağını belirtti.
    
     Muhabir: Ali Korkmaz
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber Gediz Üniversitesinden Panamada Türkçe eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER