Geleneksel 10. Ereğli

Geleneksel 10. Ereğli-Çamlıyayla Toroslar Yürüyüşü sona erdi


MERSİN (A.A) - Konya Ereğli Dağcılık Topluluğu tarafından bu yıl 10uncusu gerçekleştirilen geleneksel Ereğli-Çamlıyayla Toroslar dağ yürüyüşü Çamlıyaylada sona erdi.
     Çamlıyayla Kaymakamı Gülhani Ozan Sarının da 16 kilometrelik parkurda katıldığı yürüyüş, Konya Selçuk Üniversitesi Ereğli Meslek Yüksek Okulu Öğretim görevlisi Dr. Ali İhsan Sulak başkanlığında Türkiyenin değişik illerinden 120 profesyonel dağcı tarafından yapıldı.
     Konyadan Mersine Toros dağlarını yürüyerek geçen topluluk üyeleri, 1 Temmuzda başlayan ve yaklaşık 110 kilometrelik mesafeli parkuru dinlenmelerle birlikte 5 günde tamamladı.
     Yürüyüş kapsamında ilk kampın bin 500 rakımlı Arpaçukuru mevkisinde yapıldığı ve Çamlıyaylanın Kadıncık Vadisinde devam edilerek tamamlandığı belirtildi.
     Kaymakam Gülhani Ozan Sarı, Çamlıyayla ilçesinin özellikle yayla ve ekoturizmi açısından Türkiyenin en güzel yörelerinin başında geldiğini belirterek, Ereğli Dağcılık Topluluğu Başkanı Ali İhsan Sulak ve beraberindeki profesyonel dağcıları kutladı.
     Ekoturizm potansiyeli olan dağlık ve ormanlık bölgelerdeki, doğal kaynakları ve güzellikleri görebilmeleri amacıyla bu tür yürüyüşlerin, ekoturizme herkesin dikkatini çekeceğini ifade eden Sarı, Çamlıyayla ekoturizmi açısından son derece önemli bir bölgedir. Profesyonel dağcılarımızın ve dağcılık tutkunlarının yaptıkları bu yürüyüş, bölgemizin tanıtımına da önemli katkılar sağlamaktadır dedi.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt/Nurdan Mısırlıoğlu Toros
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Geleneksel 10. Ereğli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER