Geleneksel Göynük Hayvancılık ve Emtia Panayırı

Geleneksel Göynük Hayvancılık ve Emtia Panayırı -Göynük Belediye Başkanı Kazan: -Panayırımız, Osmanlı ve Türk geleneğinin en çok hissedileceği etkinlik olma özelliğini taşıyor


BOLU (A.A) - Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan, Geleneksel Göynük Hayvancılık ve Emtia Panayırının Osmanlı ve Türk geleneğinin en çok hissedileceği etkinlik olma özelliği taşıdığını söyledi.
     Kazan, gazetecilere yaptığı açıklamada, panayırın 10-15 Ekim tarihleri arasında düzenleneceğini belirterek, etkinliğin ilçe ekonomisinde önemli bir yer tuttuğunu ifade etti.
     Panayıra katılımın geçen yıla göre artacağını anlatan Kazan, Panayırımız, Osmanlı ve Türk geleneğinin en çok hissedileceği etkinlik olma özelliğini taşıyor. Bu ruhu yaşamak isteyen herkesi Göynüke bekliyoruz diye konuştu.
     Panayırların üreticilerle tüketiciler arasında doğrudan bağlantı kurulmasını sağladığını, bölgeye ekonomik ve sosyal hareketlilik kazandırdığına dikkati çeken Kazan, şöyle konuştu:
     Geleneksel Göynük Hayvancılık ve Emtia Panayırı, cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana ilçemizde düzenleniyor. Topraklarımızdan çıkan her türlü ürünün sergilendiği, satışının yapıldığı Panayırımız, Göynükün eşsiz yapısı ile benzerlerinden ayrılıyor. Çünkü Göynük, İpek Yolunda bulunması ve taşıdığı tarihsel değerlerle panayır kültüründe önemli bir yere sahip.
     Bu yıl hızlandırdığımız tanıtım çalışmalarımızla Göynüke artan ilginin sonuçlarını Akşemseddin Hazretleri Anma Günü Etkinliklerinde gördük. Gerçekleştirdiğimiz tanıtım atağımızın bir ürünü olarak, bu yıl panayırımıza da daha fazla ilginin olacağını, çevre il ve ilçelerden daha çok katılımcıyı ağırlayacağımızı düşünüyoruz.
    
     Muhabir: Abdülhamid Hoşbaş / Emin Gürbüz
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Geleneksel Göynük Hayvancılık ve Emtia Panayırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER