Genç Kaymakamlığı bin 930 aileye

Genç Kaymakamlığı bin 930 aileye 740 bin lira nakdi para yardımı yaptı


BİNGÖL (A.A) - Genç Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 2012 yılı içerisinde bin 930 aileye 740 bin lira nakdi para yardımı yapıldığı belirtildi.
     Kaymakamlıktan yapılan açıklamaya göre, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının birçok alanda faaliyet gösterdiği, yardıma muhtaç olan vatandaşların ekonomik sıkıntılarını gidermek amacıyla toplam bin 930 aileye 740 bin lira nakdi para yardımı yapıldığı kaydedildi.
     Dar gelirli çiftçilere destek olmak amacıyla 40 çiftçiye kuru fasulye ve nohut alımı yapıldığı da bildirilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
     24 çiftçiye 72 bin çilek fidesi dağıtıldı. Fidanlar bizimle büyüsün projesi kapsamında bin adet karadut, 245 adet vişne fidanı ve 80 adet iğde fidanı alımı yapılarak dağıtıldı. Tarımsal destek ve projelere toplamda 14 bin 300 lira yardım yapıldı. Gençleri ve öğrencileri uyuşturucudan uzak tutmak amacıyla SODES projesi Beni Uzak Tut kapsamında çeşitli etkinlikler ve bilgilendirme toplantıları yapıldı. Ayrıca 3 bin 763 aileye 3 bin ton yakacak kömür yardımında bulunuldu.
    
     Muhabir: Naim Boşkut / Nail Kadırhan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Genç Kaymakamlığı bin 930 aileye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER