Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Balıkesirde

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Balıkesirde -Balıkesirin üç ilçesinde daha spor salonu yapımını gündeme alabiliriz. Kesinleşen ihale bedelinin yüzde 50sini Gençlik ve Spor Bakanlığından gerisi İl Özel İdaresinden karşılanmak kaydı


BALIKESİR (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Balıkesirin üç ilçesinde daha spor salonu yapımını gündeme alabileceklerini belirterek, Kesinleşen ihale bedelinin yüzde 50sini Gençlik ve Spor Bakanlığından gerisi İl Özel İdaresinden karşılanmak kaydıyla atılacak adımlara hemen katkı sağlamak arzusundayız dedi.
     Bakan Kılıç, Balıkesir Valiliğini ziyaretinde, il merkezi ve ilçelerinde devam eden ve planlanan yatırımlar hakkında bilgiler verdi.
     Balıkesir merkezde bir spor salonu yapımının gündemde olduğunu dile getiren Kılıç, 3 bin 500 kişi kapasiteli salonun ihale sürecinin devam ettiğini, itirazlar nedeniyle sonuçlanmadığını söyledi.
     Kesinleştiği anda salonun ödeneğinin hazır olduğunu ve inşaatına hemen başlayacaklarını dile getiren Kılıç, Bu salon, eklentileriyle Balıkesirdeki amatör kulüplerin, can suyu ve yaşam alanı olacak diye konuştu.
     Bigadiç Spor Salonu inşaatının yüzde 70 düzeyine geldiğini ve sürdüğünü ifade eden Kılıç, şunları kaydetti:
     İl merkezinde atletizm tribün inşaatı devam ediyor. Erdek Spor Salonu yüzde 65 fiziki gerçekleşme düzeyine ulaştı. Yıl sonuna kadar bu ikisini tamamlamayı hedefliyoruz. Yine Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde şu an inşaatına devam edilen ve bitme aşamasına gelen işler var. Balıkesir merkezde bin kişilik öğrenci yurdu bitme aşamasında ve inşallah kasım ayında açacağız. Ayvalıkta 300, Bandırmada 500, Burhaniyede 300 ve Gönende 350 kişilik yurt yapımını yatırım programına aldık. Bunların önemli kısmında arsa sorunları yeni yeni gideriliyor. Bu yüzden gecikmeler var.
     Kılıç, halen bazı ilçelerde spor salonu ihtiyacı olduğunu bildiğini belirterek, bu doğrultuda ihtiyacın giderilmesi noktasında Bakanlık kadar İl Özel İdare ve yerel yönetimlerin daha fazla çaba göstermesi gerektiğini söyledi.
     Bakanlık olarak üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını dile getiren Kılıç, Balıkesirin üç ilçesinde daha spor salonu yapımını gündeme alabiliriz. Valiliğe, İl Özel İdare üzerinden işbirliği teklifinde bulunduk. Kesinleşen ihale bedelinin yüzde 50sini Gençlik ve Spor Bakanlığından gerisi İl Özel İdaresinden karşılanmak kaydıyla atılacak adımlara hemen katkı sağlamak arzusundayız diye konuştu.
     Bir gazetecinin Türk milli futbol takımının durumuyla ilgili sorusu üzerine Kılıç, Her yerde aynı soru. Konyada da ve dün Çanakkalede de cevapladık. Yeni soru varsa yanıtlayalım dedi.
     Kılıç, daha sonra Vali Ahmet Turhan ve Belediye Başkanı İsmail Okla basına kapalı bir süre görüştü.
    
     Muhabir: Zafer Akpınar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Balıkesirde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER