Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç:

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: -Türkiye genelinde inşaatına devam edilen spor tesisi sayısı 405tir. 2013 yılında 288 tesis yatırım programına alındı -İMFye 23,5 milyar dolar borçla devraldık, bugün İMF-ye sepet havası...


SAMSUN (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Türkiye genelinde inşaatına devam edilen spor tesisi sayısının 405 olduğunu 2013 yılında ise 288 tesisin yatırım programına alındığını söyledi.
     Çeşitli inceleme ve temel atma törenlerine katılmak üzere Samsuna gelen Bakan Kılıç, AK Parti Atakum İlçe Teşkilatının düzenlediği kahvaltıya katıldı.
     Kılıç, burada yaptığı konuşmada, Türkiye genelinde inşaatına devam edilen spor tesisi sayısının 405 oluğunu belirtti.
     2013 yılında yatırım programına alınan spor tesisi sayısının 288 olduğunu ifade eden Kılıç,
     Ne yaptı 693, 693 tane spor tesisinin yapımına devam ediyoruz, buna 25 tanede stadyum ilave edin. Bu statları da ilave ettiğinizde 718 tane spor tesisi. Kredi yurtlar kurumuna Türkiye genelinde 153 tane yurt yapıyoruz. 50 tanede 2013 yılı yatırım programına koyduk. 203 tane yurt yapıyoruz Türkiye genelinde. 718 spor tesisi 203 tane yurt. Türkiye genelinde 921 tane inşaatı yürütüyoruz. Türkiye genelinde yaklaşık 3 milyon üniversite öğrencisi varifadelerini kulandı.
    
     -Üniversiteler için senede 8 milyar lira para harcıyoruz-
    
     Gençlik ve Spor Bakanlığının Kredi Yurtlar kurumu üzerinden, başbakanın talimatları doğrultusunda 1 milyon 304 bin gence ayda 280 lira burs veya kredi verdiğini ifade eden Kılıç, şunları söyledi:
     Rakamı siz hesap edin.1 milyon 304 bin kişi ayda 280 lira senede 12 ay eğitimi kaç yılsa o kadar yılı çarpın rakam nereye geliyor. Bakanlık olarak biz üniversiteler için senede 8 milyar lira yanı 8 katrilyon para harcıyoruz. Türkiyede okuyan her iki üniversite öğrencisinden birine ya burs veriyoruz yada kredi. 308 bin gence yurt temin ediyoruz ve bu gençlerimizin her birine her ay düzenli olarak 200 lira yemek yardımı yapıyoruz. Allah devlete zeval vermesin. Eskiden memura maaş ödeyemeyen bir Türkiye vardı, bugün 1 milyon 304 bin üniversite öğrencisine ayda 280 lira burs veya kredi verebilen bir Recep Tayyip Erdoğan Türkiye si var. Nereden nereye geldik. Duble yollar devam ediyor, hastaneler devam ediyor, otoyollar devam ediyor, hızlı trenler devam ediyor, okul inşaatları devam ediyor, saymakla bitmez.
    
     -İMFye 23,5 milyar dolar borçla devraldık, bugün İMF-ye sepet havası...-
    
     3 milyon üniversite öğrencisinin devlete ödediği harcı kaldırdım deyip biranda kaldırmak yürek ister, cesaret ister, aynı zamanda iyi bir liderlik ister, bizim böyle bir liderimiz var ifadelerini kullanan Kılıç, Bizim harçları kaldırdığımız hafta İngiliz hükümeti İngilterede harçlara yüzde 20 zam yaptı. İMFye 23,5 milyar dolar borçla devraldık, bugün İMF-ye sepet havası... borcumuz, morcumuz kalmadı. Borç yiğidin kamçısıdır derler ya, borç yiğidin kamçısı da yiğit olursa, Yiğit bir iktidar geldi, yiğit bir başbakan geldi ve borcu bitirdik. Şimdi yiğitlik yapmaya devam ediyoruz. Aynı İMFye diyoruz ki Sana borcumuz kalmadı ama istersen biz sana 5 milyar dolar baç verebiliriz. Baştan sona dengeler değişti dedi.
     Kılıç konuşmasının ardından Atakum Olimpik Yüzme Havuzu arazisi ve yapımı devam eden spor salonlarının inşaatlarını gezdi.
    
     Muhabir: Anıl Kuru- Mustafa Çavuş
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER