Gercüş Kaymakamı Ergül:

Gercüş Kaymakamı Ergül: Yaşlı ve engelli aylıkları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca ödenecek


BATMAN (A.A) - Gercüş Kaymakamı Adem Ergül, yaşlı ve engelli aylıklarının Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca (SYDV) ödeneceğini söyledi.
     Ergül, yaptığı açıklamada, ilçe sınırları içerisinde ikamet eden 65 yaşını dolduran muhtaç, güçsüz, kimsesiz vatandaşlar ile engelli muhtaç vatandaşlara aylık bağlanmasına ilişkin işlemlerin 25 Ocaktan bu yana Gercüş SYDV Başkanlığınca yapıldığını belirtti.
     Yaşlı ve engelli aylıkları için başvuruların daha önce Gercüş Mal Müdürlüğüne yapıldığını hatırlatan Ergül, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Yeni düzenleme ile 65 yaşını doldurmuş yaşlılarımızın maaşlarının bağlanabilmesi için sadece kimlikleri ile SYDV Başkanlığına başvurmaları yeterli olacak. Yine 18 yaş altı engelli vatandaşlar ile 18 yaş üstü yüzde 40 özürlü oranına sahip vatandaşların raporları ve kimlikleri ile vakfa başvurmaları yeterlidir. Eşi vefat eden kadınlara yönelik Nakit Yardım Programı kapsamında bağlanan aylıkları ile Genel Sağlık Sigortası Gelir Tespiti işlemlerindeki uygulamaları ile örnek olan vakfımız yaşlı ve engelli aylıklarının bağlanması konusunda da gerekli alt yapı çalışmalarını tamamlayarak vatandaşlarımızın işlemlerini ivedilikle, şeffaf ve adaletli bir şekilde yerine getirmektedir. Ayrıca aylık bağlama kriterleri de güncellenmiştir. Muhtaçlık kriterinin altında olan vatandaşlarımıza maaş bağlanacak. Bugün itibarıyla hanenin kişi başı geliri muhtaçlık sınırının altında olan vatandaşlara maaş bağlanacak.
     Ergül, çevresinde engelli ve yaşlı bir vatandaşa rastlayan yada hanesinde bu durumdaki vatandaşların olduğunu tespit edenlerin durumu SYDVye bildirmeleri gerektiğini belirtti.
    
     Muhabir: İbrahim Torlak / Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Gercüş Kaymakamı Ergül: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER