Gerze Belediye Başkanı Belovacıklı:

Gerze Belediye Başkanı Belovacıklı: -Yapımına başladığımız balıkçı depolarını bitirerek balıkçılarımıza teslim ettik


SİNOP (A.A) - Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Yapımına başladığımız balıkçı depolarını bitirerek balıkçılara teslim ettik dedi.
     Belovacıklı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, balıkçıların sorunlarını kendi sorunları olarak gördüklerini söyledi.
     Her zaman balıkçılarımızın yanındayız diyen Belovacıklı, şunları kaydetti:
     2011 yılında gerçekleştirilen ihalede limanı belediye olarak 10 yıllığına kiraladık, gerekli çevre düzenlemelerinin yanında balıkçılarımız için Saybar mevkisinde projelerini hazırladığımız kayık çekek yeri ve balıkçı depolarının inşaatına da başladık ve bitirdik. Proje kapsamında balıkçılarımızın ağlarını koyacak mekanlar ve çalışma alanları oluşturduk. Projede 18 adedi 30 metrekare, 30ü de 15 metrekare olan 48 balıkçı mağazasının inşaatını bitirerek balıkçılarımıza teslim ettik güle güle kullansınlar.
     Balıkçı depolarının 30 metrekare olanlarının aylık kirasının 40 lira, 15 metrekare olanlarının ise 20 lira olacağını söyleyen Belovacıklı bu paranın da söz konusu yerin giderleri için kullanılacağını belirterek, Yaz sezonunda görüntü kirliliği yaratmaması için liman içinde rıhtım üzerinde bulunan balık ağlarının balıkçılarca 1 mayıs tarihine kadar kaldırılarak yeni depolarına taşınması için süre verdik diye konuştu.
    
     Muhabir: Halit Gümüş
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Gerze Belediye Başkanı Belovacıklı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER