Ginolu kalesi restore edilmeyi bekliyor

Ginolu kalesi restore edilmeyi bekliyor


KASTAMONU (A.A) - Kastamonunun Çatalzeytin ilçesindeki tarihi Ginolu kalesinin restorasyon çalışmalarının yarım kaldığı bildirildi.
     Çatalzeytin Belediye Başkanı Musa İhsan Uğuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi Cenevizliler dönemine kadar uzanan Ginolu bölgesindeki kalenin 2. kısım restorasyonun yapılamadığını söyledi.
     Bölgenin, turizm açısından büyük önemi olduğunu belirten Uğuz, Bir sahil yerleşim merkezi olan Ginolu bölgesi, kalesi, doğal plajı, tarihi dokusu ve ev sahipliği yaptığı kuş çeşitleriyle eşsiz bir yer dedi.
     Ginolu kalesinin restoresi için 2006 yılında bir çalışma yapıldığını ancak projenin tamamlanamadığını vurgulan Uğuz, Ginolu kalesinin restoresi iki aşamada gerçekleştirilecekti. Ancak kalenin birinci kısım restoresi tamamlanırken ikinci kısımda bir çalışma yapılmadı. 2010 yılında ilçemizi ziyaret eden dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, restorasyon projesinin tamamlanması konusunda söz vermişti ancak bir gelişme olmadı. Konuyu yazışmalarla yeniden bakanlığımıza ileteceğiz ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Semih Yüksel
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Ginolu kalesi restore edilmeyi bekliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER