Giresun Üniversitesi TABA Uluslararası Enstitüsü ile

Giresun Üniversitesi TABA Uluslararası Enstitüsü ile işbirliği anlaşması imzaladı


GİRESUN (A.A) - Giresun Üniversitesi (GRÜ), İranda faaliyet gösteren TABA Uluslararası Enstitüsü ile işbirliği anlaşması imzaladı.
     GRÜ Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, Güre Yerleşkesindeki rektörlük binasında düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, üniversite olarak uluslararası olmanın önemine değindi.
     TABA Uluslararası Enstitüsünün 10 yılı aşkın süredir faaliyetlerini sürdüren önemli bir enstitü olduğunu ifade eden Prof. Dr. Attar, sözlerini şöyle sürdürdü:
     En fazla ihtiyaç duyduğumuz şey ortak bilimsel programlar. Öğrenciler üniversiteleri bazı kriterlere, yaptığı bilimsel çalışmalara göre tercih eder. Bu enstitü Türkiyede İstanbul Teknik Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi dışında üçüncü üniversite olarak bizi tercih etti. Biz kendilerine çok teşekkür ediyoruz. İmzaladığımız protokolle öğrenci değişimi ve bilimsel ortak çalışmalar uygulanacak. Protokol kapsamında üniversitemize giriş için YÖS, YDS, ALES ve TUS sınavlarını yapabileceğiz.
     TABA Uluslararası Enstitüsünün Genel Müdür ve Yönetim Enstitü Başkanı Prof. Dr. Naser Tabatabaei ise GRÜ ile protokol imzaları dolayısıyla sevinçli olduklarını dile getirerek, Öğrenci mübadelesi, ortak konferanslar verme, dergiler ve makaleler bizim önemli faaliyetlerimiz. Programlarımızda öğrenci değişimi büyük bir rol oynuyor dedi.
    
     -Üniversiteden Giresunspora destek-
    
     Rektör Attar, öte yandan Giresunspora destek olmak amacıyla GRÜ Konservatuvarının konser düzenleyeceğini bildirdi.
     Üniversitelerin sadece bilimsel çalışmalarla mükellef olmadıklarını söyleyen Prof. Dr. Attar, Üniversiteler sosyal hayatta da çalışmalarda aktif olmalıdırlar. Konservatuvarımızın düzenleyeceği konser 17 Şubatta 19 Eylül Spor Salonunda gerçekleşecek. Konser için 10 bin adet bilet bastırdık. Ben ve üniversitelerimizin öğrencileri de bu konserde olacak. Kendisini Giresuna ait hisseden herkes bu konsere gelmeli dedi.
    
     Muhabir: Gültekin Yetgin
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Giresun Üniversitesi TABA Uluslararası Enstitüsü ile Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER