Giresun Ziraat Odası Başkanı Akbaşlı:

Giresun Ziraat Odası Başkanı Akbaşlı: Özellikle çiftçilerimize çağrı yapmak istiyorum, fındığınız üzerinden hiç kimse hesap yapmamalı


GİRESUN (A.A) - Giresun Ziraat Odası Başkanı Özer Akbaşlı, Özellikle çiftçilerimize çağrı yapmak istiyorum, fındığınız üzerinden hiç kimse hesap yapmamalı dedi.
     Akbaşlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde fındık fiyatlarında sürekli ve hızlı bir düşüş meydana geldiğini, fındık sanayicilerinin ve tüccarlarının mahsul bol, biz serbest piyasa koşullarında istediğimiz fiyata fındık alabiliriz kanaatini taşıdıklarını öne sürdü.
     Sanayici ve tüccarların bu kanaatinin son derece yanlış olduğunu, fındığın fiyatının mahsulün bol olmasından ziyade çiftçinin pazara getirip getirmemesiyle alakalı olduğunu ifade eden Akbaşlı, şöyle konuştu:
     Bu durumda özellikle çiftçilerimize çağrı yapmak istiyorum, fındığınız üzerinden hiç kimse hesap yapmamalı. Eğer bir hesap yapılacaksa fındığın sahibi hesap yapmalıdır. Çünkü fındığın sahibi biziz. Eğer biz fındığımızı pazara kademeli olarak getirebiliyorsak, fındığımıza sahip çıkabiliyorsak, fındığımızın fiyatını, değerini biz koyabiliyorsak ve birlikte hareket edebiliyorsak burada bizler bu fiyat kavgası içerisinden başarılı ve galip çıkarız.
     Akbaşlı, son zamanlarda yaşanan fındık fiyatındaki hızlı düşüşlerin son derece sağlıksız olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     Haziran ayının ortasını geçtik. Geride tam iki buçuk aylık bir ihracat sezonu var. Bu yıl iki buçuk aylık ihracat sezonu içerisinde geride kalan fındıkların bundan sonraki satışının yetmeyeceği kanaatindeyim. 2012 yılı fındık fiyatını dalda gözüken yeni fındığa bağlayan sanayici ve tüccarlar bu konuda son derece yanılgı içerisindeler. Dolayısıyla önümüzdeki günlerde pazar daralırsa bugün düşen fındık fiyatları tekrar toparlanabilir. Yeni mahsul fındık fiyatlarının da gelişecek toparlanmayla açılması en büyük arzumuz olur.
    
     Muhabir: Anıl Kuru
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Giresun Ziraat Odası Başkanı Akbaşlı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER