Girişimci derneklerinin açılış töreni

Girişimci derneklerinin açılış töreni -Edirne Valisi Duruer: -Seyahatlerimizde ve dünyanın her tarafında Edirneli girişimcilerin olması temennimizdir


EDİRNE (A.A) - Edirne Valisi Hasan Duruer, Edirnede eksikliği hissedilen en önemli unsurlardan birisinin girişimcilik olduğunu belirterek, Seyahatlerimizde ve dünyanın her tarafında Edirneli girişimcilerin olması temennimizdir dedi.
     Duruer, Serhat Edirne Girişimci Kadınlar Derneği ve Edirne Girişimciler Bilim ve Teknoloji Derneğinin hizmet ofisinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Edirnede genç girişimcilerin sayısının artması gerektiğini söyledi.
     Eksikliği hissedilen en önemli unsurlardan birinin girişimcilik olduğunu ifade eden Duruer, İki derneğin isminde de girişimcilik sözcüğünün olması gelecekte de girişimcilik ruhunun ayakta olacağını düşündürüyor. Beni ziyarete gelen iş adamlarının birçoğu Edirne dışından insanlar. Seyahatlerimizde ve dünyanın her tarafında Edirneli girişimcilerin olması temennimizdir diye konuştu.
     AK Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu ise Edirnenin yarınının sivil dinamikler ve toplumsal ortak akılla şekilleneceğini kaydederek, Bu şehrin mazisindeki zenginlikleri başta sporda, kültürde, tarihte olmak üzere her alanda var. Şimdi bunu geleceğe taşıma gibi bir zorunluğumuz var. Bu konuda girişimcilere de büyük görevler düşüyor şeklinde konuştu.
     Edirne Girişimciler Bilim ve Teknoloji Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Çakay da derneği, girişimcilerin teşvik edilmesi ve iş ahlakının yansıtılması konusunda eğitim ve yayın faaliyetleriyle iş dünyasında ahlaki duyarlılık oluşturmak için kurduklarını bildirdi.
     Serhat Edirne Girişimci Kadınlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mümine Esenkal ise üreten, sorgulayan ve daha iyi bir dünya hayal eden kadınların birbirlerini tanıması, birlikte düşünmesi, gelişmesi ve sorgulaması için dernekleştiklerini dile getirdi.
     Konuşmaların ardından protokol üyeleri kurdele kesti.
     Açılışa Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Ticaret Borsası (ETB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yardımcı, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile davetliler katıldı.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Hakan Şahin
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Girişimci derneklerinin açılış töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER