Gölbaşında Çiçek ve Taş Paneli düzenlendi

Gölbaşında Çiçek ve Taş Paneli düzenlendi


ANKARA (A.A) - Gölbaşı Uluslararası Şenliğine adını veren, ilçenin değerleri olan sevgi çiçeği, andezit taşı, Mogan ve Eymir göllerinin konu edildiği panel gerçekleştirildi.
     Gölbaşı Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kongre ve Kültür Merkezi-nde gerçekleşen panelde Şenlik Koordinatörü Hulusi Gürpınar, Gölbaşı ilçesi Koruma Geliştirme ve Turizm Derneği Başkanı Ömer Can, Hacettepe Üniversitesinden Tanzer Arığ, Hacettepe Üniversitesinden Prof. Dr. Sedat Yerli, Ankara Üniversitesinden Prof. Dr. Erkut Kıvcanç ve Hacettepe Üniversitesinden Prof. Dr. Ayşe Boşgelmez de açıklamalarda bulundu.
     Panelin ikinci oturumu andezit taşı fabrikaları sahası olan Yurtbeyde gerçekleştirildi. Andezitçiler Derneği Başkanı Bayram Dursun, andezit taşının önemi ve ekonomiye katkısı konusunda açıklamalarda bulunurken Tanser Arığ da andezitin heykel sanatındaki yerini anlattı.
     Katılımcılara panel sonunda plaketleri toplantıyı izleyen MHP Genel Başkan Yardımcıları Mevlüt Karakaya ve Zuhal Topçu, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı tarafından verildi.
     Muhabir: Bayram Türkmez
     Yayıncı: Eyüphan Kılıç
<< Önceki Haber Gölbaşında Çiçek ve Taş Paneli düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER