Gönül Elçileri Projesi Merzifonda tanıtıldı

Gönül Elçileri Projesi Merzifonda tanıtıldı


AMASYA (A.A) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan ve Türkiye Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen Gönül Elçileri Projesi kapsamında Merzifonda bir toplantı yapıldı.
     Amasya Valisi Abdil Celil Özün eşi Rukiye Özün katılımıyla Akif Gülle Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda Merzifon Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim, Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı ile ilçe protokolünün eşleri de hazır bulundu.
     Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen toplantıda sosyal hizmet uzmanları tarafından projenin detayları ile ilgili sunumlar yapılarak programa katılanlara projede yer almaları konusunda davette bulunuldu.
     Projenin Amasya il genelinde öncülüğünü yürüten Amasya Valisi Abdil Celil Özün eşi Rukiye Öz, burada yaptığı konuşmada Gönül Elçileri Projesinin toplumsal dayanışma ve yardımlaşmanın yeniden canlanacağı bir çalışma olduğunu belirtti.
     Sevgi ile yaklaşılan her çocuğun geleceğe daha emin adımlarla yürüyeceğini hatırlatan Öz, şunları kaydetti:
     Korunmaya muhtaç olup kendi ailesi yanında bakılamayan çocuklara sevgi verip, onları sahiplenerek aile ortamında yaşamalarını sağlayalım. Parçalanmış ailelerden gelen yetiştirme yurtlarındaki çocuklarımıza yardım eli uzatalım. Onların maddiyattan çok manevi duygulara ve yardımlara ihtiyacı var. Onlara karşılıksız sevgi verelim. Bunu yapabildiğimiz oranda bu çocuklarımız öz güvenlerini kazanarak başarılı bir yaşam sürecekler ve daha güzel gelecek kurabileceklerdir. Çocuklarımıza destek olmak için gereken gayreti gösterecek ve her türlü yardımı yapacağınıza inanıyorum.
     Merzifon Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim ise Merzifonluların duyarlı olduğunu ifade ederek, Merzifonun genel manada insanının bu tür konularda duyarlı olduğunu teşhis ediyoruz. Bunun beraberinde aktif faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları da son derece bilinçli. Engelliler yararına, kanserliler yararına, öğrencilerimiz yararına gerçekleştirilen etkinlikler bunların bir göstergesi. Vicdani ve manevi boyutu son derece yüksek olan Gönül Elçileri Projesinin de Merzifonda gereken ilgiyi göreceğini düşünüyorum dedi.
    
     Muhabir: Tuba Ceylan
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Gönül Elçileri Projesi Merzifonda tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER