Göreledeki derin deniz deşarjı çalışmaları

Göreledeki derin deniz deşarjı çalışmaları


GİRESUN (A.A) - Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, ilçedeki derin deniz deşarjı çalışmalarının ekim ayının sonunda bitirilmesinin planlandığını söyledi.
     Melikoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bin 472 metre mesafede ve 25 metre derinlikteki deniz deşarj çalışmalarında sona gelindiğini söyledi.
     İlçenin kanalizasyon hattının Kumyalı Mahallesi, Mebus Şevket Çolakoğlu Caddesine yapılan 8 metre yüksekliğindeki keson kuyuda muhafaza edileceğini anlatan Melikoğlu, İlçemizin kanalizasyon suları kum tutucular sayesinde Kumyalı Mahallesine yapılmakta olan keson kuyularda muhafaza edilip, pompalar vasıtasıyla bin 472 metre açığa derin deniz deşarj projesi sayesinde bırakılacaktır dedi.
     Melikoğlu, şunları kaydetti:
     İlçemizde devam eden projemizin 815 metrelik kısmı tamamlanarak borularımız batırılmıştır. Açıkta 531 metre borumuz kalmıştır. Atık suyun denize tahliye olduğu 52 metrelik difüzör kısmı da son olarak bırakılacaktır. Ayrıca 74 metrelik kıyı bağlantı kısmı da tahkimat kazısı yapıldıktan sonra montaj edilerek hava ve deniz şartlarının olumlu geçmesi durumunda deniz hattımız ekim sonunda tamamlanılacaktır.
    
     Muhabir: Kamil Yılmaz / Veysel Kara
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Göreledeki derin deniz deşarjı çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER