Görele Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Aycı:

Görele Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Aycı: -Bilinçsiz avlanma Karadenizde kıyı balıkçılarının geçim kaynağı olan balık türlerini azaltmıştır


GİRESUN (A.A) - Görele Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Recep Aycı, Bilinçsiz avlanma Karadenizde kıyı balıkçılarının geçim kaynağı olan balık türlerini azaltmıştır dedi.
     Aycı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu av sezonunda palamut ve torik balığının dışında istavrit, barbun, mezgit ve kefal balığının az oluşunu bilinçsiz avlanmaya bağladı.
     Kıyı balıkçıları olarak bu sezon balık ve hamsi avında oldukça verimsiz bir süreç geçirdiklerini belirten Aycı, "Avlanan istavrit var, o da eskisi gibi değil. Barbun balığının nesli tükenmekte. Mezgit desen hiç yok. Kefal balığı da çıkmadı. Balıkların yok olmasındaki sebep çevre kirliliği değil, bilinçsiz avlanmadır. Bilinçsiz avlanma Karadenizde kıyı balıkçılarının geçim kaynağı olan balık türlerini azaltmıştır. Bilinçsiz avlanmanın önüne geçilmesi gerekmektedir" dedi.
     Görelede 18 senedir balıkçılık yapan Kamil Gülmez ise bu av sezonunda tüketicilere hamsinin yokluğunu, palamutla unutturduklarını söyledi.
     Palamut ve torik balığının çok, hamsinin ise az miktarda çıktığını buna rağmen eskiye göre verimli bir sezon geçirdiklerini belirten Gülmez, Bu balık sezonunda hamsi çok az, palamut, torik ve tatlı sularda yetişen somon balığı çok miktarda tüketildi. Hamsiden ve az miktarda çıkan mezgit, istavrit balığından umudunu kesen tüketiciler, ister istemez palamut, torik ve somon balığına yöneldi. Bölgemizde çin akop ve kalkan balığının da iyi miktarda çıkması balıkçı tezgahlarını şenlendirdi diye konuştu.
    
     Muhabir: Kamil Yılmaz
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Görele Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Aycı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER