Görme engelli gençten anlamlı davranış

Görme engelli gençten anlamlı davranış -Bayburtta yaşayan görme engelli Yakup Büyükdağ, fiziksel engellilere tekerlekli sandalye alınmasını sağlamak amacıyla 10 bin adet mavi kapak topladı -Büyükdağ: Görme engelli olduğum için eng


BAYBURT (A.A) - Abdulkadir Nişancı - Bayburtta yaşayan görme engelli Yakup Büyükdağ, fiziksel engellilere tekerlekli sandalye alınmasını sağlamak amacıyla 10 bin adet mavi kapak topladı.
     Ankarada yaşayan görme engelli sevgilisini, ailesinin izin vermemesi üzerine nisan ayında kaçırarak evlenen 25 yaşındaki Büyükdağ, çalışamadığı için vaktinin büyük bölümünü, engeliler yararına düzenlenen mavi kapak kampanyasına destek olmak için plastik kapak toplayarak geçiriyor.
     Büyükdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 4 aydır sokakları ve esnafı dolaşarak mavi kapak topladığını belirterek, Ben görme engelliyim. Yürüme engelli arkadaşlarım için mavi kapak topluyorum. Görme engelli olduğum için engellileri daha iyi anlayabildiğimi düşünüyorum dedi.
     Tanıdıklarının ve bazı esnafın kendisine yardımcı olduğunu anlatan Büyükdağ, Bu süre zarfında yaklaşık 10 bin adet mavi kapak topladım. Kapak toplamak için insanların yoğun olduğu yerlere daha çok gidiyorum diye konuştu.
    
     -Çok daha fazla mavi kapak toplamak istiyorum-
    
     Büyükdağ, görüştüğü bazı esnafın da mavi kapak toplayarak kendisine yardımcı olduklarını vurgulayarak, Çok daha fazla mavi kapak toplamak istiyorum. Bunun için gayret ediyorum. Topladığım kapakları evimde biriktiriyorum. Bunları, engellilere tekerlekli sandalye almak için kampanya yürüten derneklere vereceğim diye konuştu.
     Cumhuriyet Caddesinde büfe işleten Zekeriya Polat, Büyükdağın engelliler için mavi kapak toplandığını öğrenmesinin ardından kendisinin de mavi kapak biriktirmeye başladığını söyledi.
     Büyükdağa destek olmak için büfenin önünde bulunan ağaca kapakların toplanacağı kutu astığını ifade eden Polat, şöyle devam etti:
     Su alanları, kapaklarını bu kutuya atmaları için uyarıyorum. Yakup, zaman zaman gelip bu kapakları alıyor. Yakup, görme engelli olmasına rağmen mavi kapak toplamayı kendisine iş edinmiş. Sağlıklı insanlarımızın da bunu görerek kapak toplamaları gerektiğini düşünüyorum.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Görme engelli gençten anlamlı davranış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER