GOÜ 2012

GOÜ 2012-2013 Akademik Yılı Açılış Töreni -Törene katılan Sayıştay Başkanı Akyel, Denetim konulu ilk dersi verdi (Fotoğraflı - Görüntülü)


TOKAT (A.A) - Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Gaziosmanpaşa Üniversitesinin (GOÜ) 2012-2013 Akademik Yılı Açılış Törenine katıldı.
     Akyel, ilk olarak GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahini makamında ziyaret etti. Akyel, ziyarette, Beni programa davet ettiği için rektörümüze çok teşekkür ediyorum. İlk ve tek valilik yaptığım Tokata gelmekten dolayı çok mutluyum diye konuştu.
     Rektör Şahin, Akyele bir öğretim görevlisi tarafından yapılan tabloyu hediye etti.
     Akyel, daha sonra Taşlıçiftlik Kampüsü Konferans Salonunda düzenlenen yeni akademik yılı açılış törenine katılarak, Denetim konulu ilk dersi verdi.
     Anadoludaki üniversitelerin, Ankarada yapılan kamu sınavlarında başarılı olduklarını dile getiren Akyel, Denetimi doğru algılamalıyız. Denetim çok basit, yapılan işlerin gereğine göre yapılıp yapılmadığını tespittir. Yapılan bir işin kuralına uygun yapılıp yapılmadığı ancak denetim yapmakla mümkün dedi.
     Her yerde denetimin olması gerektiğini ifade eden Akyel, ilk kurulan devlet kurumlarından Sayıştayın parlamento ve halk adına denetimler yaptığını kaydetti.
     Törene, Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Özkara, Belediye Başkanı Adnan Çiçek, Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gültekin, İl Emniyet Müdürü Osman Balcı, kaymakamlar, daire müdürleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Zehra Aydın / Ekber Türkoğlu / Önder Felek
     Yayıncı: Cemal Coşkun

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER