GTO Başkanı Mehmet Aslan:

GTO Başkanı Mehmet Aslan: -Gaziantepli, sosyal barış içerisinde üretmeye, dünyaya açılmaya, ticaretini artırmaya, insanların refah seviyesini yükseltme çabasına, bütün kurumlarıyla el ele devam edecek


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Gaziantepli, sosyal barış içerisinde üretmeye, dünyaya açılmaya, ticaretini artırmaya, insanların refah seviyesini yükseltme çabasına, bütün kurumlarıyla el ele devam edecek dedi.
     Aslan, 5. Ortadoğu Halı Fuarında stant açan firmaları ziyaret ettikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, fuara ilginin beklenenden fazla ilgi olduğunu ifade etti. 200ün üzerinde firmanın katıldığı fuara dünyanın her bölgesinden ziyaretçi ve alım heyeti geldiğini belirten Aslan, makine halısında dünyada üretimi en fazla olan şehrin Gaziantep olduğuna dikkati çekti.
     Aslan, Bu yola çıkarken, üretim madem bizde en büyük fuarda bizde olmalı sloganıyla yola çıktık. Bu yıl dünyanın ilk 3 büyük halı fuarı arasına giriyoruz ama hedefimiz birinci fuar olabilmek. İstanbulda yapılan zemin fuarını da Gaziantepe getiriyoruz. Önümüzdeki günlerde de burada onu gerçekleştireceğiz diye konuştu.
     Dünyada halı fuarı denilince akla Gaziantep gelecek diyen Aslan, şunları söyledi:
     Önümüzdeki yıl daha büyüğünü yapacağız. Zaten bu konuda ciddi mesafe almış durumdayız. 5 yıl önce 6 bin metre kare ile başladık bu yıl 27 bin metre kareye ulaştık. Önümüzdeki yıl 40 bin metre kareyi hedefliyoruz. Bu da tüm dünya ölçeğinde bakıldığında son derece önemli bir fuar organizasyonu demek.
     Ziyaretçilerin çoğunu alım heyetlerinin oluşturduğunu vurgulayan Aslan, Gelenlerin yüzde 80-90ını alım heyetleri oluşturuyor. En önemlisi o. Gezmekten çok alışveriş etmeye gelmiş insanlar. Bizim için de önemli olan buydu. Dünyanın her ülkesinden insanlar halı firmalarımızın yeni ürünlerini görmeye ve satın almaya geliyorlar diye konuştu.
     Halı sektöründe alınan mesafenin sadece Gaziantep için değil ülke içinde çok önemli olduğunu kaydeden Aslan, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Gaziantep olarak özellikle belli sektörlerde Türkiye üretiminin büyük kısmını gerçekleştiriyoruz. Bu hem bizim bölgemizin gelişimi açısından hem ülkemizin ekonomik gelişimi ve ihracatın artırılması açısından hem de cari açığı giderme açısından son derece önemli bir gelişme. Gaziantepli, sosyal barış içerisinde üretmeye, dünyaya açılmaya, ticaretini artırmaya, insanların refah seviyesini yükseltme çabasına, bütün kurumlarıyla el ele devam edecek. Oda olarak ortak aklın aktörlerinden birisi olarak bu çabamızı bu çerçevede sürdüreceğiz.
     Aslan, 50 binin üzerinde ziyaretçi beklenen fuarın şehir ekonomisine de büyük katkı sağladığını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: J.Jale Durgun
<< Önceki Haber GTO Başkanı Mehmet Aslan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER