Gümüşhanede DSİ yatırımları

Gümüşhanede DSİ yatırımları -AK Parti Gümüşhane Milletvekili Aydın: "Mevcut göletlerimize 28 gölet daha eklenerek tarıma elverişli alanlarımız sulu tarıma kavuşacak"


GÜMÜŞHANE (A.A) - AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, mevcut göletlere 28 gölet daha eklenerek tarıma elverişli alanların sulu tarıma kavuşacağını bildirdi.
     Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, sulama barajları ve göletlerin tarıma hayat vereceğini, taşkın korumaları ile de ekonomik kayıpların önleneceğini belirtti.
     Köse Barajının sulamasının tamamlanarak hazır hale geldiğini, Sadak Barajında fiziki yapının yüzde 82 tamamlandığını ifade eden Aydın, şunları kaydetti:
     "İlimizde taşkın korumada 7 bin 165 metre düz korkuluk, 5 bin 499 metre ferforje korkuluk yapılacaktır. 20 ayrı bölgemizde taşkın koruma çalışmasının bazıları başlamış, bazıları da bu yıl içerisinde tamamlanacaktır. Mevcut göletlerimize 28 gölet daha eklenerek tarıma elverişli alanlarımız sulu tarıma kavuşacak. Bayburt ilimizin Demirözü Barajından Köse ilçemizin Salyazı Ovasına sulama suyu verilmesi için de çalışmalar sürmektedir. Tüm bunlar gösteriyor ki Gümüşhanede hayaller gerçek, seraplar da derya oluyor."
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Gümüşhanede DSİ yatırımları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER