Gümüşhanede kış

Gümüşhanede kış -Kar yağışı nedeniyle yolu kapanan Taşköprü Yaylasındaki bir HES şantiyesinde çalışan 25 kişi mahsur kaldı -Yayladere köyünde mahsur kalan GMS şirketi teknisyenleri kurtarıldı


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhanede etkili olan kar yağışı nedeniyle yolu kapanan Taşköprü Yaylasındaki bir HES şantiyesinde çalışan 25 kişi mahsur kaldı.
     İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mesut Bayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkeze bağlı Taşköprü Yaylasındaki yoğun kar yağışı ve tipi dolayısıyla yayla yolunun ulaşıma kapandığı, kar kalınlığının ise yer yer bir metreye ulaştığını belirtti.
     Yayladaki bir hidroelektrik santrali (HES) şantiyesinde çalışan 25 kişinin burada mahsur kaldığını ifade eden Bayrak, Mahsur kalan çalışanların herhangi bir sağlık sorunu bulunmuyor. Kendileri yaylada bulunan evlerde kalıyorlar. Yaylaya Dumanlı köyü tarafından ulaşılmaya çalışılmaktadır. Biz de ekiplerimizi hazır durumda bekletiyoruz dedi.
     Bayrak, Yayladere köyü Ayliye Tepesinde, bir GSM şirketine ait verici istasyonunda meydana gelen arızayı tamir etmek için giden teknisyenlerden Habibullah Yücel ve Hasan Narşanın, yoğun kar yağışı sonrası mahsur kaldıklarını da kaydederek, Mahsur kalan teknisyenleri kurtarmak için Trabzondan gelen şirkete ait arazi aracının da kara saplandığı haberi üzerine jandarma ile işbirliği yaparak müdürlüğümüzden 3 kişilik acil kurtarma ekibi bölgeye hareket etti. Gece geç saatlere kadar süren çalışma sonrası mahsur kalan kişilere ulaşıldı. 2 teknisyen ve kara saplanan araçta bulunan 3 kişi kurtarıldı. Kurtarılan kişilerin sağlık durumları iyi diye konuştu.
     Dumanlı köyü muhtarı Hamza Bilgin ise Taşköprü Yaylasında mahsur kalan 25 kişiye ulaşmak için Arsin Özel İdaresinden gelen araçla yol açma çalışmasının sürdürüldüğünü belirterek, Yolda kar kalınlığı yer yer bir metrenin üzerinde. Bu nedenle çalışma zaman alacak. 2 saate kadar mahsur kalanlara ulaşılacağını tahmin ediyoruz dedi.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir / Asena Akçay
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Gümüşhanede kış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER