Gümüşhane Valisi Mayda ceviz bahçesinde incelemelerde

Gümüşhane Valisi Mayda ceviz bahçesinde incelemelerde bulundu


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, merkeze bağlı Akçakale köyünde Uğur ve Yaşar Şahine ait ceviz bahçesinde incelemelerde bulundu.
     Vali Mayda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Bülent Turan, Akçakale köyü Muhtarı Ali Şişman ile birlikte gerçekleştirdiği incelemelerde, Uğur ve Yaşar Şahinden bilgi aldı.
     Gümüşhanede önemli bir sektör haline gelen pestil ve köme üretiminin en önemli hammaddesi olan ceviz üretimine yönelik bu girişimi teknik anlamda her zaman destekleyeceklerini belirten Vali Mayda, Ceviz sadece pestil ve köme sektörünün ihtiyacı olan bir meyve değil. Çok farklı kullanım alanları bulunan cevizin ildeki ağaç varlığını artırmak için çalışmalara devam ediyoruz. Gümüşhane genelindeki 25 bin ceviz ağacının, verilen teşviklerle kademeli olarak artırılarak il ekonomisine önemli katkılar sağlanacağına inanıyorum dedi.
     Hazineye ait 60 dönümlük araziyi Gümüşhane Defterdarlığı ile yaptıkları sözleşmeyle 150 yıllığına kiralayan Uğur Şahin ise pestil ve köme imalatında yaşanan gelişmeler dikkate alındığında, sadece bu sektörün gelecek yıllarda önemli ölçüde cevize ihtiyacı olacağını düşündüklerini kaydederek, Bu amaçla bahçeyi oluşturduk ve büyütmeye de devam edeceğiz diye konuştu.
    
     Muhabir: Engin Doğru
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Gümüşhane Valisi Mayda ceviz bahçesinde incelemelerde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER