Güneşli havada kayak keyfi

Güneşli havada kayak keyfi -Kayak tutkunları, önemli kış turizm merkezlerinden Kartepedeki güneşli havada kayak yapmanın keyfini yaşadı


KOCAELİ (A.A) - Kayak tutkunları, Türkiyenin önemli kış turizm merkezlerinden Kartepede güneşli havada kayak yapmanın keyfini yaşadı.
     Kocaelide, bin 640 rakımla Samanlı Dağlarının en yüksek tepesi olan Kartepede, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi üzerine kar kalınlığı 35-40 santimetre civarına kadar düştü. 14 kayak pistinden bir kaçının açık olduğu kayak merkezinde güneşli havayı fırsat bilen tatilciler, kayak, snowboard, jetski ve atlarla gezinti yaparak vakit geçiriyor.
     The Green Park Resort Kartepe Satış ve Pazarlama Müdür Yardımcısı Sefa Başer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezonun bekledikleri gibi geçtiğini belirterek, yarıyıl tatilinin her zaman olduğu gibi yoğun geçtiğini, tatilin ardından belli bir düşüşün söz konusu olduğunu kaydetti.
     Mart ayının sonuna kadar sezonun devam etmesini planladıklarını anlatan Başer, yeni bir kar yağışının beklendiğini bildirdi.
     Makbul olanı güneşli havada kayak yapmak. İklim bu yıl bunu müsait kıldı diyen Başer, Bu yıl, geçen yılla kıyasladığımızda hava şartları daha yumuşak geçiyor. Kent merkezinde de böyle. Yaklaşık 1700 metre yukarıdayız, kent merkezi 23-24 dereceyi gördü, aşağısı böyleyken buranın eksilere düşmesi pek mümkün değil. Pistlerimizin tamamı olmasa bile çoğu hizmet veriyor. Tamamını açabiliriz ama riske etmek istemediğimiz, misafirlerimizin güvenliğini düşündüğümüz için bazı pistleri açmıyoruz. Bazı yerlerde karın dolduramadığı, tehlikeli eğimler olan bölgeler var. Bu nedenle iyi, güvenli gördüğümüz pistleri açtık diye konuştu.
     Başer, hafta sonunda kar beklediklerini, rezervasyonların da yüzde 90a ulaştığını dile getierek, pistlerde şu anda 35-40 santimetre civarında ezilmiş kar bulunduğunu söyledi.
    
     Muhabir: Tahir Turan Eroğlu
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Güneşli havada kayak keyfi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER