Güvenilir gıda için alo gıda hattı

Güvenilir gıda için alo gıda hattı


KAYSERİ (A.A) - Sağlıklı gıda tüketimi konusundaki her türlü şikayetin alo 174 gıda hattına yapılabileceği bildirildi.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan, yaptığı açıklamada, canlıların sağlıklı yaşam sürdürebilmeleri ve gelişebilmeleri için en temel ihtiyaç olan gıdanın, üretiminden tüketimine kadar titizlikle yönetilmesi gereken bir konu olduğunu belirtti.
     Gıdaların sağlıklı ve güvenilir koşullarda üretilmesi ve tüketilmesinin büyük önem taşıdığını ifade eden Kayacan, güvenilir gıda tüketiminin sağlanması için vatandaşa da önemli sorumluluklar düştüğünü kaydetti.
     Gıda konusunda her türlü ihbarı değerlendirdiklerini dile getiren Kayacan, şu bilgileri verdi:
     Gıdaya ilişkin her türlü şikayet veya talep Türkiyenin her yerinden 174 alo gıda hattı aranarak iletilebilir. Web tabanlı yazılım sayesinde talepler anında işleme alınmakta ve en kısa sürede sonuçlandırılmaktadır. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak müdürlüğümüze ulaşan şikayetleri hemen değerlendirmeye alarak, şikayete konu işyeri ile ilgili denetimler ve kontroller titizlikle yapılmaktadır. Ramazan ayı boyunca 154 adet üretim, 231 adet satış işyeri olmak üzere toplam 385 adet denetim yapılmış, 29 adet yasal işlem uygulanmış ve yapılan sıkı denetimler sayesinde ilimizde gıda açısından önemli bir sorunla karşılaşılmamıştır. 2012 yılında bugüne dek 890 adet üretim ve 969 satış yerinde denetim yapılarak, 555 adet numune almış ve 191 adet iş yerine idari para cezası uygulamıştır.
    
     Muhabir: Tevfik Işık
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Güvenilir gıda için alo gıda hattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER