Habiblere 30 bin metre yeni yol

Habiblere 30 bin metre yeni yol -Kepez Belediye Başkanı Tütüncü: -Şehircilikte eksiklik hiç bitmiyor ve bitmeyecek de. Önemli olan nereden nereye geldiğimizdir


ANTALYA (A.A) - Kepez Belediyesi, Habibler Mahallesinde, imara uygun konutların yapılmasına ve alt yapı hizmetlerinin götürülmesine engel olan kapalı yol sorununu çözdü. Mahallede 30 bin metre yeni yol açıldı.
     Habibler Mahalle Muhtarı Ali Kundakçıyı ziyaret eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, gecekondu dokusunun olduğu mahallede, imara uygun yapılaşmanın başlayabilmesi için kapalı olan imarlı yolların açılmasına ve mülkiyet problemimin çözümüne önem verdikleri söyledi.
     Bugüne kadar mahallede 30 bin metre yeni yol açtıklarını anlatan Tütüncü, 44 bin metre sathi kaplama asfalt çalışmasıyla da açılan yolların tamamını asfaltladıklarını belirtti. Sathi kaplama asfaltı bozulan mevcut yollara 8 bin 395 metre sıcak asfalt döktüklerini aktaran Tütüncü, olası su taşkınlarını önlemek amacıyla yeni açılan yollarda, 3 metre uzunluğunda yağmur suyu drenajı inşa ettiklerini kaydetti.
     Mülkiyet problemi olmayan parsellerde modern konut yapımını sağlamak amacıyla Habibler Mahallesinde kat artışına yönelik imar düzenlemesi yaptıklarını belirten Başkan Hakan Tütüncü, yeni yol açma ve kat artışı hizmetleri sonrasında mahallede gecekonduların yerini, imara uygun konutların almaya başladığını vurguladı.
     Mahallenin güzelleşmesi, vatandaşların sosyal donatı alanı ihtiyacının karşılanması amacıyla bölgeye iki yeni park kazandırdıklarını dile getiren Başkan Hakan Tütüncü, yeşil alan düzenlemesi, yol açma, asfalt, parke kaldırım çalışmalarının devam edeceğini açıkladı. Mahallelerin eksikliklerini gidermek için çalıştıklarının altını çizen Tütüncü, Şehircilikte eksiklik hiç bitmiyor ve bitmeyecek de. Önemli olan nereden nereye geldiğimizdir. 3,5 yılda ortaya koyduğumuz hizmet çalışmasıyla, göstermiş olduğumuz performansla çok önemli işler başardığımızı düşünüyorum dedi.
     Mahalledeki okulların ve camilerin bakım ve onarımı ile yakından ilgilendiklerini ifade eden Başkan Hakan Tütüncü, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) eliyle biri Anadolu Lisesi, diğeri Kız Meslek Lisesi olmak üzere iki okul inşa edilen bölgenin, önemli bir eğitim merkezi haline geldiğini vurguladı.
     Gazi Mahallesi Sütçüler Caddesine inşa ettikleri Osman Gazi Semt Konağı ile Habibler Mahallesinde ev hanımlarına meslek ve sanat kursu, çocuklara ise kütüphane ve internet hizmeti vereceklerini belirten Tütüncü, mahalleli kadınların aerobik-pilates kursu talebini Prof. Dr. Tuğgeneral Cevdet Demirkol-Ayhan Demirkol Kız Meslek Lisesinin bahçesindeki spor salonunda karşıladıklarını ifade etti.
     Mahalleye güzel bir muhtarlık hizmet binası yaptıklarını anlatan Tütüncü, bölgedeki iki tarihi su sarnıcının da temizliğini ve çevre düzenlemesini yaptıklarını kaydetti.
     Muhtar Ali Kundakçı da hizmetlerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başkan Tütüncüye teşekkür etti.
    
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Habiblere 30 bin metre yeni yol Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER