Hakkaride Okullararası Satranç İl Birinciliği yarışması

Hakkaride Okullararası Satranç İl Birinciliği yarışması


HAKKARİ (A.A) - Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Okullararası Satranç İl Birinciliği yarışması düzenlendi.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Salonunda küçükler, yıldızlar ve gençler olmak üzere 3 kategoride başlayan yarışmaya, il ve ilçelerdeki 30 okuldan toplam 105 öğrenci katılıyor.
     Kategorilerinde dereceye giren öğrenciler, 1-6 Nisan tarihleri arasında Nevşehirde yapılacak Türkiye şampiyonasına katılarak, Hakkariyi temsil edecek.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Sportif Eğitim Uzmanı Hekim Demirci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, düzenledikleri yarışmaya öğrencilerin büyük ilgi gösterdiğini belirtti.
     Satrancın bir zeka oyunu olduğunu anımsatan Demirci, Bu oyunda dikkatli olan ve iyi hamle yapan kazanır. Bu nedenle öğrencilerimiz çok dikkatli davranıp iyi hamleler yapmak istiyor. Yarışmada kategorilerinde dereceye giren öğrenciler, Nevşehir ilinde düzenlenecek Türkiye şampiyonasına katılarak ilimizi temsil edecek. Bütün yarışmacı öğrencilerimize başarılar diliyoruz dedi.
     10 hakem gözetiminde başlayan yarışma, yarın sonuçlanacak.
    
     Muhabir: Nevzat Taş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Hakkaride Okullararası Satranç İl Birinciliği yarışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER