Hakkaride izinsiz gösteri

Hakkaride izinsiz gösteri -Hakkında yakalama emri bulunan bir kişinin gözaltına alınmasını bahane eden bir grubun polise taşlarla saldırması üzerine olaylar çıktı


HAKKARİ (A.A) - Hakkaride hakkında yakalama emri bulunan bir kişinin gözaltına alınmasını bahane eden bir grubun polise taşlarla saldırması üzerine olaylar çıktı.
     Alınan bilgilere göre, Emniyet Müdürlüğü ekipleri iftardan sonra il merkezinde devriye görevi yaparken, hakkında yakalama emri bulunan bir kişiyi Hakkari Belediye binası önünde gördü ve gözaltına aldı.
     Bu sırada caddede bulunan kalabalık, polisin kişiyi gözaltına almasına tepki gösterdi. Kalabalıktan bir grubun, gözaltını bahane ederek polise taşlarla saldırması üzerine gerginlik yaşandı.
     Belediye binasında bulunan BDP Van Milletvekili Özdal Üçer ile Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu da caddede toplanan kalabalığa katılarak şahsın gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Kalabalık, BDPlilerle Cumhuriyet Caddesine doğru yürüdü. Bu sırada yoldan geçen polis araçları taşlanmaya başlandı.
     Partililerin araya girmesiyle sakinleşen grup, belediye önüne kadar yürüyerek dağıldı.
     Dağılan kalabalıktan bazıları çevre yolu üzerinde bir araya gelerek yollara barikat kurdu, polise taşlarla saldırmaya devam etti.
     Polis, göstericileri dağıtmak için tazyikli su ve biber gazı kullandı.
    
     Muhabir: Yılmaz Kazandıoğlu / Yahya Öylek
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Hakkaride izinsiz gösteri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER