Hakkaride kış

Hakkaride kış -Vali Alimoğlu: Yaz içinde İnşallah kuraklık olmayacak ve su kaynaklarımızın zengin olacağını ümit ediyoruz


HAKKARİ (A.A) - Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, kar yağışı nedeniyle kapanan yolların açmak için başlatılan çalışmaların aralıksız sürdüğünü söyledi.
     Makamında gazetecilere bir açıklama yapan Vali Orhan Alimoğlu, kentte kar kalınlığının 165 santimetreye ulaştığını söyledi.
     Alimoğlu, 3 gün süren kar yağışının Hakkari için sevindirici bir gelişme olduğunu belirterek, Bunu vatandaş ve idareciler olarak rahmet olarak telaki ediyoruz. Yaz içinde inşallah kuraklık olmayacak ve su kaynaklarımızın zengin olacağını ümit ediyoruz. Bu sebeple de sevinçliyiz. Şu anda 150 personelimiz ve 50 iş makinemiz çalışıyor ve birçok yolumuz ulaşıma açık. Ancak köylerimizde ulaşım zorluğu olanlar var. Bunları da süratle açmak için uğraşıyoruz. Vatandaşlarımızdan biraz sabır bekliyoruz diye konuştu.
     Öte yandan Hakkaride 3 gün boyunca aralıksız yağan kar yağışının dinmesiyle birlikte vatandaşlar kara gömülen araçlarını çıkarmaya çalıştı.
     Bazı vatandaşlar ise, bellerine bağladıkları halatlarla çatılarda biriken karları temizledi.
    
     Muhabir: Yılmaz Kazandıoğlu / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER