Hakkaride terörle mücadele

Hakkaride terörle mücadele -Güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonlarda çok miktarda patlayıcı, silah ve mühimmat ele geçirildi


HAKKARİ (A.A) - Hakkaride güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonlarda çok miktarda patlayıcı, silah ve mühimmat ele geçirildi.
     İl Jandarma Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü ve 20. Jandarma Sınır Tugay Komutanlığı ekipleri ile 02 Ocakta çeşitli ev ve arazilerde arama yapıldığı belirtildi.
     Aramalarda, Çukurca ilçesine bağlı Kazan köyü yolundaki köprü altında mutfak tüpü ile güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı düzeneğinin tespit edildiğine değinilen açıklamada, Kazan köyünde yaşayan H.Çye ait evin bahçesinde ve köy yakınlarında yapılan aramalarda ise 3 adet 155 milimetrelik top mühimmatı bulunduğu ifade edildi.
     Açıklamada, patlayıcıların, bomba imha uzmanları tarafından etkisiz hale getirildiği bildirildi.
     Bu arada, Çukurca ilçesinde yaşayan M.H.A. ve T.Çye ait evlerde yapılan aramada da bir adet tek kırma av tüfeği, bir adet magnum marka ruhsatsız av tüfeği, 27 adet fişek ve 16 adet kaleşnikof marka silaha ait mermi ele geçirildi.
     Ev sahiplerinden T.Çnin gözaltına alındığı, diğer zanlıların yakalanması için çalışma başlatılığı öğrenildi.
    
     Muhabir: Yılmaz Kazandıoğlu
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Hakkaride terörle mücadele Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER