Hakkarideki çatışma

Hakkarideki çatışma -Şehit Uzman Çavuş Ahmet Kurak, Malatyada son yolculuğuna uğurlandı -Cenaze törenine Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da katıldı


MALATYA (A.A) - Hakkarideki çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Ahmet Kurakın cenazesi, Malatyada toprağa verildi.
     Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, Malatya Kabristan Camisinin avlusuna getirildi. Şehidin ablası Zeynep ve kardeşi Rukiye Kurak, tabuta sarılarak gözyaşı döktü.
     Şehit Kurakın öz geçmişinin okunmasının ardından öğle namazına müteakiben cenaze namazı kılındı. İl Müftüsü Yusuf Gül, namazı kıldırmadan önce yaptığı yaptığı konuşmada, Kuraka Allahtan rahmet, acılı ailesine başsağlığı ve sabır diledi.
     Namazın ardından şehidin naaşı, top arabasına konularak askeri bando eşliğinde bir süre taşındı. Vatandaşlar, Şehitler ölmez vatan bölünmez sloganları atarak terörü lanetledi.
     Şehidin cenazesi, daha sonra vatandaşların omuzlarında tekbirler eşliğinde taşınarak şehitliğe götürüldü. Kurakın naaşı, burada gözyaşları içerisinde toprağa verildi.
     Cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınları ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Malatya Valisi Ulvi Saran, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük, AK Parti Malatya milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Mustafa Şahin, Öznur Çalık ve Cemal Akın, CHP Malatya milletvekili Veli Ağbaba, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Taner Büyükkantarcıoğlu, Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve diğer protokol üyeleri katıldı.
     Bakan Yılmaz ve diğer protokol üyeleri, şehidin babası Mustafa Kuraka başsağlığı diledi.
    
     -Bakan Yılmazın açıklaması-
    
     Yılmaz, şehidin cenazesinin defnedilmesinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Hakkarideki çatışmada 6sı asker 8 güvenlik görevlisinin şehit olduğunu hatırlatan Yılmaz, Milletimizin başısağolsun, yaralılara şifa diliyoruz dedi.
     Yılmaz, Birileri topluma gözyaşı, kan ve çatışma getiriyor. Kavga getirerek bu toplumun ilerlemesini, gelişmesini engellemeye gayret ediyor. Ama biz buna bakmadan bir taraftan sabırla kararlılıkla mücadele ederken, bir taraftan da bu toplumun daha ileriye gitmesi, kalkınması, refahı, özgürlüğü için mücadele edeceğiz. Birileri sorun çıkaracak, biz sorun çözeceğiz. Milletimizin başısağolsun ifadelerini kullandı.
     Hakkarinin merkeze bağlı Geçimli köyündeki karakola teröristlerce düzenlenen saldırıda 6 asker ile 2 köy korucusu şehit olmuştu.
    
     Muhabir: Tuba Karahan - Yeter Erdine
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Hakkarideki çatışma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER