HAKSEN Adıyaman Şubesi Başkan Yardımcısı Işık:

HAKSEN Adıyaman Şubesi Başkan Yardımcısı Işık: Başbakanın talimat vermesi ve gerekli çalışmanın başlatılması gerçekten sevindirici bir olay


ADIYAMAN (A.A) - HAKSEN Adıyaman Şubesi Başkan Yardımcısı Süleyman Işık, üniversite harçlarının kaldırılması konusunda Başbakanın talimat vermesini ve çalışmaların başlatılmasının sevindirici bir olay olduğunu söyledi.
     Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiyede 3 milyonun üzerinde öğrencinin bulunduğunu ve bu öğrencilerin büyük bölümünün fakir ailelerin çocukları olduğunu belirtti.
     HAKSEN camiası alarak hükümetin bu kararını desteklediklerini ifade eden Işık, HAKSEN camiası alarak şunu söylüyoruz. Eğer hükümetimiz bu konuda ciddi ve samimi ise HAKSEN Konfederasyonu ve bütün birimleri bu konuda hükümete gerekli desteği vermeye hazırdır. Çünkü sonuçta insan odaklı bir yatırımdır, öğrenci odaklı bir yatırımdır, eğitime yapılan bir yatırımdır dedi.
     Işık, üniversite harçlarının kaldırılmasının seçim yatırımı olarak algılanmaması için son 5 yılda alınan harçların öğrencilere iade edilmesi gerektiğini belirterek, Sayın Başbakanın talimat vermesi ve gerekli çalışmanın başlatılması gerçekten sevindirici bir olay. Ancak dilerim Türkiye kamuoyunda bir seçim yatırımı olarak algılanmasın. Yoksa yanlış bir durum olur. Hükümetimiz bu konuda ciddi ise son 5 yılda öğrencilerden alınan bütün katkı paylarını öğrencilere iade edilebilir. Belki bir jest olarak düşünülebilinir diye konuştu.
    
     Muhabir: Mehmet Fatih Aslan
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber HAKSEN Adıyaman Şubesi Başkan Yardımcısı Işık: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER