Halterde İbrahim Arata madalya müjdesi

Halterde İbrahim Arata madalya müjdesi -Antalyada düzenlenen 2012 Avrupa Şampiyonası 94 kiloda podyuma çıkan İbrahim Arat, Litvanyalı rakibinin dopingli çıkması nedeniyle koparmada gümüş, toplamda ise bronz madalyanın sahibi oldu


İZMİR (A.A) - Ali Korkmaz - Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, 2012 Avrupa Şampiyonasında erkekler 94 kiloda toplamda 4üncü olan İbrahim Aratın Litvanyalı Aurimas Didzbalisin dopingli çıkması nedeniyle toplamda bronz madalya almaya hak kazandığını bildirdi.
     Taşpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalyada düzenlenen 2012 Avrupa Şampiyonasında erkekler 94 kiloda podyuma çıkan İbrahim Aratın koparmada 171 kiloyla 3üncü, silkmede 209 kiloyla 5inci ve toplamda da 380 kiloyla 4üncü olduğunu hatırlattı.
     Şampiyonada Litvanyalı Aurimas Didzbalisin doping yaptığının ortaya çıktığını kaydeden Taşpınar, "Bunun üzerine sporcumuzun koparmadaki bronz madalyası gümüş olarak değişti. Toplamda da 4üncülükten 3üncülüğe yükselmeyi başardı. Bu nedenle İbrahim Arat toplamda bronz madalyanın sahibi oldu" diye konuştu.
    
     -İbrahim Arat-
    
     Avrupa Şampiyonasında toplamda üçüncülüğe yükselen İbrahim Arat da Antalyadaki şampiyonada silkmede 212 kiloyu başaramadığı için toplamda 4üncülükte kaldığını, 1 yıllık aradan sonra gelen bu haberin kendisini mutlu ettiğini söyledi.
     Doping şüphesiyle Londra Olimpiyat Oyunlarında mücadele edemediği için buruk olduğunu kaydeden Arat, "Çalışmalarımı sürdüreceğim. İlk yarışacağım müsabakayla madalyalarıma devam etmek istiyorum" dedi.
    
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Halterde İbrahim Arata madalya müjdesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER