Hanehalkı tüketim harcamaları

Hanehalkı tüketim harcamaları -Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerini kapsayan TRB1 bölgesinde, 2009-2011 döneminde harcamalarda en yüksek payı konut ve kira aldı


MALATYA (A.A) - Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerini kapsayan TRB1 istatistiki bölgesinde, hanehalkı tüketim harcamalarında 2009-2011 döneminde en yüksek payı konut ve kira aldı.
     Türkiye İstatistik Kurumu Malatya Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, hanehalklarının tüketim amaçlı yaptığı harcamalar içinde kira ve konut harcamalarının, yüzde 25,2 ile en yüksek oranda olduğu belirlendi. Kira ve konutu, yüzde 21,8 ile gıda ve alkolsüz içecekler, yüzde 15,2 ile ulaşım harcamaları takip etti.
     Bölgenin tüketim amaçlı yaptığı harcamalar içinde en düşük payı ise yüzde 1,9 ile eğitim hizmetleriyle sağlık harcamaları aldı. Eğitim ve sağlık harcamalarını, yüzde 2,5 ile eğlence ve kültür, yüzde 3,7 ile alkollü içecekler, sigara ve tütün harcamaları izledi.
     Bölge, hanehalklarının giyim ve ayakkabı harcamalarına ayırdığı pay olarak ülke genelindeki 26 istatistiki bölge içerisinde dördüncü, alkollü içecekler, sigara ve tütün harcamalarına ayırdığı pay olarak da 23üncü sırada yer aldı.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Hanehalkı tüketim harcamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER