Harputta park yenileme çalışmaları

Harputta park yenileme çalışmaları


ELAZIĞ (A.A) - Elazığın eski yerleşim yeri Harputta Ulu Cami yakınlarındaki parkın yenileneceği bildirildi.
     Elazığ Belediyesinden yapılan açıklamada, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlunun Harputta Ulu Cami yakınlarında yenileme çalışması yapılacak parkı gezerek, Park ve Bahçeler Müdürü Harun Reşit Polattan bilgi aldığı belirtildi.
     Polat, toplam 16 bin metrekarelik bir alanda çalışma yapacaklarını, çalışmaların 3 kademede gerçekleşeceğini, her kademenin 3-5 bin civarında bir alandan oluşacağını belirterek, alanın 9 bin metrekarelik kısmının yeşil alan, diğer kısımların piknik, otopark ve dinlenme noktaları olarak düzenleneceğini kaydetti.
     Belediye Başkanı Selmanoğlu da belediye tarihinde Harputa en fazla hizmeti sunan bir belediye olduklarını ve gören her gözün Harputa en az bir kere gelmesi halinde bunu gönül rahatlığı içerisinde söylediğini belirtti. Mevcut park alanının Harputa yakışmadığını, çirkin bir görüntü oluşturduğunu ifade eden Selmanoğlu, şunları kaydetti:
     Burası sit alanı ve burada işlem yapmak hiç de kolay değil. Özellikle bununda değerli hemşehrilerimiz tarafından bilinmesini istiyorum. Resmi yazışmalar ve yapılması gereken işlemler nedeniyle yapılması düşünülen bir çalışma için yaklaşık 1 senelik bir zaman içerisinde ancak belli bir yol kat edilebiliyor. Burası için Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz bünyesindeki mimar arkadaşlarımız uzun zamandır proje çizimi gerçekleştiriyorlardı. Diyarbakır Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kuruluna gönderdikleri projemiz kabul gördü ve kendileri şimdi de ihale hazırlığını yaparak, bu parkımızın yapımına başladılar. Ümit ediyorum ki bayram da inşallah burada hemşehrilerimiz aileleri ve misafirleriyle hoşça vakit geçireceklerdir. Harputa yakışan bir alanı daha Elazığlı hemşehrilerimizin hizmetine kazandırdığımız için son derece mutluyuz.
    
     Muhabir: Ömer Fansa
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Harputta park yenileme çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER