Harrandaki sel

Harrandaki sel -Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, kentte iki günden bu yana etkili olan sağanak nedeniyle oluşan su taşkınlarının zarar verdiği Harran ilçesi ve köylerinde incelemelerde bulundu


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, kentte iki günden bu yana etkili olan sağanak nedeniyle oluşan su taşkınlarının zarar verdiği Harran ilçesi ve köylerinde incelemelerde bulundu.
     Valilik basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Vali Güvenç, beraberinde AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Halil Özcan ve Seyit Eyüpoğlunun yanı sıra İl Jandarma Komutanı Emin Dursun ve İl Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu ile Harran ilçesine gitti. Burada Kaymakam Selami Yazıcı ile İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mahmut Sönmezden çalışmalarla ilgili bilgi alan Vali Güvenç, beraberindekilerle birlikte durum değerlendirmesi yaptı.
     Daha sonra selin etkili olduğu ilçeyi gezen Vali Celalettin Güvenç, aşırı yağışın zarar verdiği Göktaş, Kazlıkuyu, Cepkenli, Çolpan ve Karataş köylerinde incelemelerde bulunup, vatandaşlarla görüştü.
     Vali Güvenç, vatandaşlara aşırı yağıştan etkilenen köy yolların açılması için İl Özel İdaresi ve DSİ 15. Bölge Müdürlüğü ekiplerinin hızlı bir şekilde bölgede çalışmalarına başladıklarını anlattı. Hasar gören yolların açılıp düzeltilmesiyle birlikte, ekiplerin hasar tespit çalışmalarına da başlayacağını aktaran Güvenç, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.
     Açıklamada, bölgede etkili olan sel nedeniyle tarım arazilerinin zarar gördüğü ve aşırı yağıştan etkilenen 9 aracın sel sularına kapıldığı ve selde kaybolan 1 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğü de kaydedildi.
    
     -Ceylanpınarda da su baskını
    
     Bu arada Ceylanpınarda da etkili olan sağanak nedeniyle bazı ev ve işyerlerinde su baskınları yaşandı.
     İlçede akşam saatlerinde etkisini artıran sağanak nedeniyle Birlik, Yeni, Mehmet Akif Ersoy ve Mevlana mahallelerinde rögarlar taştı. Bazı ev ve iş yerlerinde su baskınları meydana geldi.
     Ceylanpınar Belediye Başkanı İsmail Arslan, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, itfaiye hattına 120 ihbar geldiğini ancak 10 evde su baskını tespit ettiklerini söyledi.
     Arslan, ekiplerin çalışmalarını sabaha kadar sürdüreceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın - Sait Aydın / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER