Hasta çocuğunu görmek için sınırı aştı

Hasta çocuğunu görmek için sınırı aştı -Eşi ve çocukları Türkiyede bulunan Suriyeli Naif Najar, Adıyamandaki çadır kentte kalan ve rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılan çocuğu görmek için Türkiyeye geldi (Fotoğrafl


ADIYAMAN (A.A) - Eşi ve çocukları Türkiyede bulunan Suriyeli Naif Najar, Adıyamandaki çadır kentte kalan ve rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılan çocuğu görmek için, Türkiyeye geldi.
     Najar, ülkesinde 20 aydan bu yana devam eden iç savaş nedeniyle bir süre önce eşi ve çocuklarını Türkiyeye getirerek, ülkesine geri döndü. Adıyamandaki çadır kente yerleştirilen ailesiyle telefonla görüşen Najar, 1 yaşındaki oğlu Abdullahın bronşit nedeniyle hastaneye kaldırıldığını öğrenince Halepten yola çıkarak, sınırı geçip Türkiyeye geldi.
     Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araşırma Hastanesinde tedavi gören çocuğunu ve ailesini ziyaret eden Najar, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun sağlık durumunun iyi olduğunu öğrendiğini söyledi.
     Ailesini bıraktıktan sonra Suriyeye döndüğünü ve uzun süredir ailesini göremediğini Najar, çocuğunun hasta olduğunu öğrendikten sonra ailesinin yanına gelmeye karar verdiğini ifade etti.
     Suriyede çatışmaların hala sürdüğünü ve Esed birliklerinin kendilerine savaş uçaklarıyla saldırdığını ifade eden Najar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Türk halkından Allah razı olsun. Bizleri yalnız bırakmadılar ve bizlere sahip çıktılar. İnşallah Beşşer Esed yönetimi devrildikten sonra yeniden ülkemize döneceğiz dedi.
    
     Muhabir: Hakan Furkan - Mehmet Fatih Aslan / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Hasta çocuğunu görmek için sınırı aştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER