Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Çorum, Giresun, Amasya ve Sinopta törenle kutlandı


GİRESUN (A.A) - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Çorum, Giresun, Amasya ve Sinopta törenle kutlandı.
     Çorum Valiliğinde başlayan kutlamalar kapsamında Vali Sabri Başköy, Garnizon Komutanı Albay Hakan Saraç ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, tebrikleri kabul etti.
     Tarihi Saat Kulesinde devam eden törende konuşan Vali Başköy, insan onuruna, yaradılışına en yakışır rejimin Cumhuriyet olduğunu söyledi.
     Cumhuriyeti ideal rejim yapanın, milleti ve iradesini ön plana çıkarması olduğunu ifade eden Vali Başköy, şunları kaydetti:
     Cumhuriyet bir değerler manzumesidir. Bir bütün olarak algılanmalı, tüm niteliklerine eşit değerler atfedilmeli, evrensel kabullerle uygulanan Cumhuriyet, keza tek bir fikre yönelik peşin kabuller rejiminden çok, bölücü, yıkıcı ve şiddet unsurları taşımadığı sürece, farklı fikirlerin ifade edilmesinin teminat altına alındığı, hoşgörü temelli bir rejimin adıdır.
     Kutlamalar, tören geçişiyle sona erdi.
    
     -Giresun-
    
     Giresun Valiliğinde başlayan kutlamalar kapsamında, Vali Dursun Ali Şahin, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hacı Abdullah Doğan ve Belediye Başkanı Kerim Aksu, protokol üyelerinin tebriklerini kabul etti.
     Valilik makamındaki tebriklerin kabulünün ardından, Atatürk Stadında devam eden törende konuşan Vali Şahin, Atatürkün önderliğinde yazılan kurtuluş destanının heyecanını ve bu destanın varış noktası olan Cumhuriyetin ilanını ilk günkü gibi büyük bir coşkuyla kutladıklarını söyledi.
     Cumhuriyetin ilanının, Türk milletinin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından birisi olduğunu vurgulayan Şahin, Cumhuriyet, milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden taviz vermeyeceğinin ifadesidir. Cumhuriyet, birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde olmaz denileni başardığımızın ispatıdır dedi.
     Törende, öğrenciler şiir okudu, izciler ve halk oyunları ekipleri çeşitli gösteriler sergiledi, bayrak yarışı düzenlendi.
    
     -Amasya-
    
     Amasyada 12 Haziran Şehir Stadyumundaki tören, Amasya Valisi Abdil Celil Öz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Haluk Yıldızhan ve Belediye Başkanı Cafer Özdemirin halkın bayramını kutlamasıyla başladı.
     Törende konuşan Vali Öz, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün En büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 89uncu yıl dönümünü millet olarak büyük bir coşku, mutluluk, onur ve gurur içinde kutladıklarını kaydetti.
     Cumhuriyet döneminin, Türk milletinin tarihindeki en önemli aydınlanma, gelişme ve modernleşme dönemi olduğunu vurgulayan Öz, Cumhuriyet dönemi Türk milletinin her alanda çağdaş uygarlık seviyesine yükselmek için çaba sarf ettiği ve bu uğurda yapılan çalışmalarla gerek sosyal alanda, gerek siyasi alanda, gerekse ekonomi alanında önemli başarılara ulaştığı bir dönemdir diye konuştu.
     Günün anlamını belirten şiirlerin okunmasının ardından yıl içinde düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Amasya Halk Oyunları topluluğunun renkli gösterileri sonrası program, geçit töreniyle sona erdi.
    
     -Sinop-
    
     Sinop Bülent Ecevit Caddesi İskele Meydanında gerçekleştirilen kutlama programı, Vali Ahmet Cengiz, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Osman Coşkun ve Belediye Başkanı Baki Ergülün halkın bayramını kutlamasıyla başladı.
     Vali Cengiz, törendeki konuşmasında, 11 yıl sonra Cumhuriyetin 100üncü yaşının kutlanacağını anımsatarak, Örnek demokrasisi, ekonomik yapısı, gelişmişlik düzeyi ve kültürel zenginliğiyle bugün dünya devletleri arasında gelişmiş ülkeler liginde girişimci Türk iş insanları ve yöneticileri sayesinde yer almanın gururu tüm Türk milletinindir dedi.
     Elde edilen başarıları, bayrak yarışında olduğu gibi elden ele, yıldan yıla, nesilden nesile büyüterek taşımak ve sürdürmenin milli görev olduğunu vurgulayan Cengiz, Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesinde Atatürkün gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkmak, bu milli görevin yerine getirilmesiyle mümkün olacaktır ifadelerini kullandı.
     Kutlama programı, geçit töreniyle tamamlandı.
    
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER