Hastalar hastaneye daha rahat ulaşabilsin diye

Hastalar hastaneye daha rahat ulaşabilsin diye -Tepecik bölgesinde günde 40 bin kişinin hizmet aldığı 4 hastaneye vatandaşların daha rahat ulaşabilmesi İzmir Metrosu ve İZBANın Halkapınar İstasyonundan besleme otobüs hattı konulma


İZMİR (A.A) - Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Abdullah Taşyurt, Tepecik bölgesinde günde 40 bin kişinin hizmet aldığı 4 hastaneye vatandaşların daha rahat ulaşımı için İzmir Metrosu ve İzmir Banliyösünün (İZBAN) Halkapınar İstasyonundan besleme otobüs hattı konulmasını önerdi.
     Taşyurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendi hastaneleri ve bağlı birimleri Ege Doğum ek binasının yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi ile Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yer aldığı Tepecik bölgesinin, en büyük sıkıntısının yoğun trafik olduğunu söyledi.
     Hastaneler bölgesine ulaşımın, halen otobüslerin yanı sıra özel otomobiller ve taksi dolmuşlarla sağlandığını, bunun da trafik yoğunluğuna yol açtığını belirten Taşyurt, raylı sistemin ise bölgedeki trafik yoğunluğunu azaltacak şekilde kullanılmadığını savundu.
     Taşyurt, bölgeye ulaşımda raylı sistemden halen Basmane İstasyonundan Yenişehir hattında çalışan otobüslerle yapılan beslemeyle yararlanıldığını, ancak bu besleme hattının, zaten trafik sorunu olan Gaziler Caddesi üzerinde çalıştığı için soruna çözüm getirmediğini dile getirerek, şunları kaydetti:
     Basmaneden Gaziler Caddesine girmek, trafiğin ortasında kalmak anlamına geliyor. Oysa İzmir Metrosu ile İZBANın birleştiği Halkapınar İstasyonundan Tepecik bölgesine Şehitler Caddesi üzerinden besleme hattı sağlanabilirse sorunlu olan trafiğe girmeden bölgeye ulaşılabilir. Konuyla ilgili olarak İzmir Valisi Cahit Kıraçın yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Metrosu ve ESHOT yetkilileri ile birebir görüştüm. Görüştüğüm her yetkili, alternatif sunan güzergahın neden daha önce düşünülemediğine şaşırdı. Günde 40 bin hasta, sağlık çalışanı ve bir o kadar da esnafın geldiği bölgeye ulaşımı kolaylaştırılması hepimizi çok mutlu edecek.
    
     -Bu hat olsa ben de hastaneye otomobilimle gelmem-
    
     Taşyurt, raylı sistemle tekerlekli toplu ulaşım sisteminin verimli şekilde entegre edilmesinin bölgeye ulaşımda çok büyük rahatlık getireceğine inandığını ve özel otomobille ulaşımı azaltacağına inandığını ifade ederek, Bu hat olsa ben de hastaneye otomobilimle gelmem. Metro ile yolculuk yapar, besleme hattına biner, hastane önünde inerim dedi.
    
     Muhabir: Zeynep Hoşgörür
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Hastalar hastaneye daha rahat ulaşabilsin diye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER