Hastanede yangın tatbikatı yapıldı

Hastanede yangın tatbikatı yapıldı -Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde düzenlenen yangın tatbikatında hastane personeli, 2. kattan hava yastığına atlayarak binayı tahliye etti (Fotoğraflı - Görüntülü)


SAKARYA (A.A) - Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (SEAH) düzenlenen yangın tatbikatında hastane personeli, 2. kattan hava yastığına atlayarak binayı tahliye etti.
     Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen tatbikat öncesinde sağlık görevlilerine yangına müdahale konusunda eğitim verildi. Duman makinesinin çalıştırılmasıyla başlayan tatbikatta sağlık personeli senaryo gereğince alevlere teslim olan binayı tahliye etmeye çalıştı.
     Bazı görevliler, binanın 2. katından itfaiye ekiplerinin açtığı hava yastığına atladı.
     Tatbikat, 112 Acil Servis ekiplerinin dumandan etkilenen kişileri hastaneye kaldırmasıyla sona erdi.
    
     -İl Sağlık Müdür Yardımcısı Değirmenci-
    
     İl Sağlık Müdür Yardımcısı Serdar Değirmenci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, deprem, sel veya yangın gibi afet durumlarında çalışanların daha etkin ve verimli hizmet sunabilmesi açısından eğitim seminerleriyle tahliye tatbikatları düzenlediklerini söyledi.
     Belirlenen plan dahilinde ilk tatbikatın Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü binasında gerçekleştirildiğini hatırlatan Değirmenci, 2. tatbikatın SEAH Kampüsünde yapıldığını belirterek, Başarılı bir tatbikat oldu. Bilindiği üzere Sakaryamız deprem kuşağında olduğu için böyle tatbikatları bütün il ve ilçelerimiz dahil, bütün hastanelerimizde gerçekleştireceğiz diye konuştu.
     SEAH Başhekimi Doç. Dr. Ali Fuat Erdem ise hastanede afet planında tek modül tatbikatı gerçekleştirildiğini ifade ederek, Tatbikat başlamadan 2 saat önce hastane personelimizden seçtiğimiz kişilere itfaiye ekipleri tarafından eğitim verildi. Daha sonra uygulamalı olarak yangın tatbikatını gerçekleştirdik. Tatbikatta 7 hasta kurtarıldı. Sonrasında personel ve ayaktaki hastalar kurtarıldı. 112 Acil Servis ekipleri hastaları diğer hastanelere nasıl nakledeceğini gösterdi ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Enes Duran - Çağrı Turgut
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Hastanede yangın tatbikatı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER