Hatayda 8 Mayıs Dünya Talasemi Günü

Hatayda 8 Mayıs Dünya Talasemi Günü etkinlikleri


HATAY (A.A) - Hatay Halk Sağlığı Müdürülüğü tarafından 8 Mayıs Dünya Talasemi Günü etkinlikleri kapsamında "talasemiyi yok et" yürüyüşü düzenlendi.
     Antakya Vali Ürgen Parkı önünden başlayan ve Atatürk Caddesine kadar devam eden yürüyüşte öğrenciler dans gösterisi de sundu.
     Hatay Halk Sağlığı Müdürü Umut Mutlu Tiryaki, etkinlikte yaptığı konuşmada, hedeflerinin toplumda bilinç uyandırarak 2018 yılında Hatayda sıfır talasemi hastası bebek doğumunu sağlamak olduğunu belirtti.
     Tiryaki, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansının Sosyal Destek Programı kapsamında desteklenen Hatay Halk Sağlığı Müdürülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürülüğü tarafından ortaklaşa yürütülen Hatay Talasemi ile Savaşıyor projesi kapsamında 8 ve 9uncu sınıf öğrencilerine Toplum Sağlığı Merkezlerinde görevli doktorlar tarafından eğitimler verildiğini kaydetti.
     Eğitimlerin geçen yıl Aralık ayında başladığını ifade eden Tiryaki, "Eğitimlerde talasemiyi yok et müzikli eğitim klibi izletilmekte, broşürler dağıtılmaktadır. Ailelere de bilgilendirme amaçlı mektup gönderilmektedir. Proje kapsamında 50 bin öğrencinin eğitimleri gerçekleştirilmiştir. Eğitimler Mayıs ayının sonuna kadar devam edecektir. Okul eğitimleriyle amaçlanan toplumun talasemi konusunda bilgilendirilerek, evlilik aşamasına gelmeden tedbir alınmasını sağlamaktır diye konuştu.
     Yürüyüşe Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği (HATODER) Başkanı Burhan Kerimoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek de katıldı.
    
     Muhabir: Halit Demir / Salim Taş
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Hatayda 8 Mayıs Dünya Talasemi Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER