Hatayda avukatlardan protesto

Hatayda avukatlardan protesto


HATAY (A.A) - Hatayda bir grup avukat, bir siyasi partinin öncülüğünde, 16 Eylül tarihinde Türkiye-Suriye kardeştir, savaşa hayır eylemine izin verilmemesini protesto etti.
     Grup adına konuşma yapan avukat Şükran Dağcabir, Hatay Adliye binası önünde yaptığı açıklamada, anayasanın 34. Maddesinin, herkesin silahsız ve saldırısız olmak şartıyla İzin almadan toplantı ve gösteri yürüyüşü yapabileceğini belirttiğini hatırlattı.
     Söz konusu maddenin anayasada yer almasına rağmen, valilik ve emniyet güçlerinin izin almayı şart ve esas görmelerinin, hukuk ihlali olduğunu savunan Dağcabir, bu durumun düzgün işleyen bir demokrasinin görünümü olamayacağını iddia etti.
     Valiliğin, bu tarz gösteri ve mitinglere izin verilmemesi halinde idari yargı yoluna gidilmesi tavsiyesini de eleştiren Dağcabir, Bu hukuki bir sürecin parçasıdır, ancak demokratik bir hakkın kullanımının ertelenmesi ve ötelenmesidir. İleri bir demokraside olması gereken, topu taca ve yargıya atmak değildir. Olması gereken bu gösterilerin olaysız geçmesi için devletin gerekli önlemleri almasıdır diye konuştu.
     Dağcabir, pazar günü yapılan eylemde polisin halka karşı orantısız güç kullanmasını da kınadıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Hatay
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber Hatayda avukatlardan protesto Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER