Hatayda Paskalya Bayramı kutlandı

Hatayda Paskalya Bayramı kutlandı -Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideri Dellüler: -"Metropolitlerimiz Pavlus Yazıcı ve Yuhanna İbrahim esaret altında. Hiç kimse tanrının verdiği yaşam özgürlüğünü ipotek altına almaya yetkili değildir"


HATAY (A.A) - Hatayda Paskalya Bayramı nedeniyle Ortodoks Kilisesinde ayin yapıldı.
     Ayini Ortodoks Kilisesi ruhani liderlerinden Jan Dellüler, Dimitri Doğum ve Antakya Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Fadi Hurigil yönetti. Ayinde, İncilden bölümler okunup dua edildi, dilek tutulup mum yakıldı, ilahi okundu.
     Dellüler, yaptığı konuşmada, Paskalya Bayramında Suriyede kaçırılan din adamlarından haber alınamamasından dolayı üzgün olduklarını söyledi.
     Bundan dolayı bayramı buruk kutladıklarını dile getiren Dellüler, şunları kaydetti:
     "Metropolitlerimiz Pavlus Yazıcı ve Yuhanna İbrahim esaret altında. Birileri tanrının verdiği yaşam hakkını gasp etmiş. Hiç kimse tanrının verdiği yaşam özgürlüğünü ipotek altına almaya yetkili değildir. Onun için bu diriliş gününde onların da esaretten kurtulmaları için dua ettik."
     Dimitri Doğum da buruk bir bayram geçirdiklerini ifade ederek, ayini gerçekleştirdiklerini ancak geleneksel paskalya kahvaltısını ve resmi bayramlaşma törenini bu yıl için kaldırdıklarını belirtti.
    
     Muhabir: Emin Sansar-Halit Demir / Anıl Bağrık
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Hatayda Paskalya Bayramı kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER